(Video) Cluj. Mihai Goţiu: „Studenți interziși să intre la UMF…. Momente penibile și abuzuri cu ocazia vizitei premierului Viorica Dăncilă, la Cluj….am fost martorul unuia dintre cele mai penibile (și abuzive) momente ale zilei…”

Updated on mai 10, 2019 Senatorul USR Mihai Goțiu povestește ce s-a întâmplat ieri la vizita premierului Viorica Dăncilă la Cluj. Unor studenți chiar le-a fost interzisă intrarea la UMF.

Huiduită la Hunedoara şi fugărită la Cluj, Viorica Dăncilă ajunge astăzi în Vestul ţării. În prima parte a zilei premierul se află la Arad, iar în a doua parte a zilei ar fi trebuit să ajungă la Timişoara. Staff-ul PSD Timiş a anunţat că Viorica Dăncilă nu va mai ajunge în Timişoara, informează money.ro.

Mihai Goţiu: „Momente penibile și abuzuri cu ocazia vizitei premierului Viorica Dăncilă, la Cluj. Program modificat, fuga prin biserică și studenți blocați de jandarmi să intre în universitatea în care învață, ca să nu deranjeze evenimentele PSD.

În jurul prânzului, Viorica Dăncilă era așteptată de protestatari în fața Casei de Cultură a Studenților (CCS) din Cluj, conform programului anunțat inițial de presă. Cu manual de învățat limba engleză în mâini și cu mesaje de genul ”Casă de Cultură, nu de incultură”. Pentru a evita protestatarii, programul a fost schimbat de cei de la PSD, care au mutat întâlnirea de campanie într-o sală de nunți dintr-un cartier al orașului.

Protestatarii s-au mutat în fața Institutului Oncologic Cluj, unde au așteptat mai bine de o oră. D-na premier și parlamentarii PSD (Radu Oprea, Orlando Teodorovici, Cornel Itu, Cristina Burciu și alții) au reușit să fenteze încă o dată întâlnirea cu cetățenii, evitând intrarea principală și strecurându-se prin biserica și capela Institutului (care are legătură direct cu spitalul). Chiar și așa, un sul de hârtie igienică a zburat înspre oficialii PSD, protejați de jandarmi, fiind pe punctul de a-și atinge ținta (vezi video).

De la Oncologie, d-na Dăncilă & Co s-au mutat la sediul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) de pe strada Pasteur, pentru un alt eveniment, cu protestatarii pe urmele lor. Aici am fost martorul unuia dintre cele mai penibile (și abuzive) momente ale zilei – când mai multor studenți ai universității le-a fost blocat accesul în clădire până la plecarea prim-ministrului. Că doar nu e nevoie să studiezi și să faci o facultate serioasă în țara asta ca să ajungi europarlamentar sau chiar în fruntea Guvernului României!

Jandarmii au dat din colț în colț când i-am întrebat cine le-a dat dispoziție să interzică accesul studenților în sediul UMF. Voi cere explicații oficiale și d-nei ministru Ecaterina Andronescu, pentru a afla cum e posibil să fie împiedicat accesul studenților în propria facultate doar pentru că prim-ministrul și alți miniștri și parlamentari PSD vor să organizeze un eveniment de campanie electorală în respectiva clădire. Universitatea e a studenților sau a PSD?

Dincolo de toate acestea, mesajul acestei zile e destul de clar: Clujul s-a săturat de PSD. Și nu prea mai există locuri în România în care Viorica Dăncilă și alți lideri ai PSD să poată ieși pe stradă fără protecția Jandarmeriei. Bravo și felicitări tuturor celor care și-au făcut astăzi, timp, pentru a face parte din ”Comitetul de primire”, de la Cluj ;).

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

error: Content is protected !!