(Foto/Video). Cluj. Update. Inundații masive în Dej și împrejurimi: culturi agricole distruse, drumuri sub ape

Updated on mai 23, 2019 Inundații masive, miercuri la Dej și în localitățile învecinate. ISU a transmis chiar și un mesaj prin RO Alert.

Cele mai grave probleme s-au înregistrat în comuna Vad anunță dej24.ro. Numeroase culturi agricole au fost distruse de ape, iar drumul județean DJ109E s-a fisurat în zona fostei groape de gunoi a Dejului și a fost inundat aproximativ 100 de metri la intrare în localitatea Cetan. În jurul orei 14:30, cetățenii din zonă au fost avertizați prin RO-ALERT despre situația drumului:

„ATENȚIE CETĂȚENI! Drumul Judetean DJ109E dintre localitățile VIILE DEJULUI și VAD are instituită limitare de tonaj (3,5T). Drumul este inundat la intrare în localitatea CETAN pe o distanță de 100 de metri. Pentru asigurarea protecției populației se recomandă respectarea indicațiilor autorităților!”

Vezi aici Video:

Stire Initiala
Inundații masive miercuri, mai sus de Dej, în localitățile Vad, Cetan, Câțcău. Someșul a inundat terenurile arabile dar și curțile oamenilor din zonă.

Echipajele de pompieri au intervenit încă de dimineață în zonele afectate. Oamenii din zonele respective au fost anunțați despre pericol prin sistemul Ro-Alert.

Meteoplus: „Județul Cluj (Văd, Cetan, Câțcău) – 22 mai 2019
Gherla INFO/ Cristian Lipovan”
(Foto/Video). Cluj. Update. Inundații masive în Dej și împrejurimi: culturi agricole distruse, drumuri sub ape 1

(Foto/Video). Cluj. Update. Inundații masive în Dej și împrejurimi: culturi agricole distruse, drumuri sub ape 2

(Foto/Video). Cluj. Update. Inundații masive în Dej și împrejurimi: culturi agricole distruse, drumuri sub ape 3

(Foto/Video). Cluj. Update. Inundații masive în Dej și împrejurimi: culturi agricole distruse, drumuri sub ape 4

Potrivit ISU Cluj, la Câțcău sunt terenuri arabile inundate. Sunt acoperiți de ape aproximativ 4 kilometri de drum de exploatare agricolă și sunt trei podețe colmatate, anunță gherlainfo.ro.

La Vad, alte sute de hectare de pământ sunt sub ape. Aici cursul Someșului a fost parțial deviat și s-a produs o alunecare de teren pe o porțiune de aproximativ 6 metri pe un sens de drum județean, iar pe o lungime de aproximativ 10 metri este acoperit de apă, înainte de intrarea în Cetan.

Vezi aici Video:

Revenim cu detalii!

error: Content is protected !!