Cluj. Unic în România. Emil Boc propune 200 de licențe pentru taxiuri electrice. “După autobuze, troleibuze, tramvaie, dorim să încurajăm şi taximetrele să devină electrice. Astăzi …”

Updated on mai 16, 2019 Primarul Emil Boc dorește să introducă taxiuri electrice în Cluj Napoca.

“După autobuze, troleibuze, tramvaie, dorim să încurajăm şi taximetrele să devină electrice. Astăzi, noi nu avem cadru legal pentru a emite autorizaţii de taxi pentru taximetrele electrice.

Cluj. Unic în România. Emil Boc propune 200 de licențe pentru taxiuri electrice. "După autobuze, troleibuze, tramvaie, dorim să încurajăm şi taximetrele să devină electrice. Astăzi ...” 1

Propunem ca legislaţia naţională să fie modificată, pentru a suplimenta numărul de autorizaţii de taxi pentru cele electrice. În Cluj-Napoca avem patru taximetre la 1.000 de locuitori, deci ar trebui să avem 1.300 de autorizații.

Noi propunem 100-200 de taximetre electrice la comunităţi peste 250.000 de locuitori. Azi nu avem cadrul legal, dar vom propune să ni se permită să eliberăm mai multe autorizații, special destinate taximetrelor electrice”, a declarat Emil Boc, citat de Ziua de Cluj. 

Primarul propune ca program pilot banda de autobuz din Gheorgheni.

„Astăzi, benzile dedicate sunt pentru autobuze şi pentru biciclete. În Gheorgheni, am spus, ca propunere personală (să circule şi taximetrele, n. red.), pentru că în Gheorgheni încă nu sunt atât de multe autobuze pe linia de transport în comun, mai ales pe plecarea din Gheorgheni, dar propunerea e neaprobată de comisia de circulaţie.”

error: Content is protected !!