(Last Updated On: February 10, 2019)

Femeia din localitatea Aluniș, judeul Mureș, care a fost împușcată din greșeală de un polițist se află în comă, susține fratele victimei.

“E în comă, şi au scos glonţul din cap. (…) Cred că trei împuşcături au fost dar numai un glonţ a intrat, nu se ştie exact, dar un glonţ a intrat şi exact aici, la ureche şi până la măduva spinării. (…) Era în comă, de aici de la Aluniş era deja în comă, când au dus-o”, a spus fratele femeii rănite, citat de stirileprotv.ro.

Operată la Cluj. Fratele femeii împușcate în cap de polițiști: „E în comă, şi au scos glonţul din cap...a intrat şi exact aici, la ureche şi până la măduva spinării. (...) Era în...” 1

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin și polițiștii din Mureș au deschis, duminică, un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și ultraj în cazul femeii.

„În acest caz se desfășoară cercetări. Există o anchetă în derulare sub urmărirea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și ultraj. În momentul de față ancheta este în derulare”, a declarat, duminică, Emanuela Rugină, purtător de cuvânt al IPJ Mureș.

Femeia din Reghin a fost împuşcată în cap, vineri seara, în timp ce mergea pe stradă, în localitatea Aluniş, după ce poliţiştii au făcut uz de armă pentru a prinde un şofer pe care l-au urmărit din Reghin.

Poliţia Mureş a transmis că a fost folosit armamentul din dotare, întrucât autoturismul urmărit rula cu viteză foarte mare înspre poliţişti. De asemenea, şoferul fugar a pus în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, potrivit hotnews.ro.

După incident, femeia a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe Mureş şi apoi a fost transferată la Spitalul Clinic Judeţean Cluj – Clinica de Neurochirurgie, pentru acordarea de îngrijiri medicale. A fost operată sâmbătă dimineaţa, s-a reuşit extragerea glonţului, după care s-a decis menţinerea ei în comă indusă, intubată, ventilată mecanic. Duminică dimineața, starea femeii era „lent favorabilă”, au declarat reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Cluj-Napoca, medicii urmând să o trezească treptat din coma indusă.