Foto Cluj. Protest al persoanelor cu dizabilităţi și îngrijitorii după ce Guvernul a bugetat zero lei pentru ei în 2019

Updated on februarie 9, 2019 Aproximativ 40 de persoane au protestat în centrul Clujului faţă de decizia Guvernului de a transfera în sarcina primăriilor plata integrală a indemnizaţiilor pentru persoanele cu handicap.

Pentru că nu mai apar în bugetul statului pe acest an, oamenii se tem că autorităţile locale nu vor avea banii necesari pentru tratamentele lor costisitoare, informează observator.tv.

Foto Cluj. Protest al persoanelor cu dizabilităţi și îngrijitorii după ce Guvernul a bugetat zero lei pentru ei în 2019 1 Foto Cluj. Protest al persoanelor cu dizabilităţi și îngrijitorii după ce Guvernul a bugetat zero lei pentru ei în 2019 2

Protestatară: Eu sunt o mamă a unui copil cu dizabilitate, am noroc de o familie care mă ajută şi mă sprijină dar să stiţi că 50 la sută din aceşti copii sunt îngrijiţi de o familiile cu un singur membru

Asta înseamnă şi un singur venit. Femeia este mama unui copil în vârstă de 19 ani, ţintuit în scaunul cu rotile. De când l-a născut nu a mai putut lucra. 24 de ore din 24 trebuie să aibă grijă de băiatul ei. Acum se bazează doar pe salariul soţului.

Dorim să fim mai vizibili, dorim să se respecte legea, în primul rând. Statul să aibă mai mult respect pentru persoanele cu dizabilităţi.

Anialmg Romania: „Lupta continua! Toți pentru unul, unul pentru toți! Suntem in Piata Unirii și dorim ca drepturile noastre, ale persoanelor cu dizabilități, sa fie respectate și aplicate, sa combatem discriminarea și sa contribuim cu toții ca persoanele cu dizabilități sa fie integrate in societate! Multumim ca sunteți alături de noi!”

Foto Cluj. Protest al persoanelor cu dizabilităţi și îngrijitorii după ce Guvernul a bugetat zero lei pentru ei în 2019 3 Foto Cluj. Protest al persoanelor cu dizabilităţi și îngrijitorii după ce Guvernul a bugetat zero lei pentru ei în 2019 4

Sumele de care au nevoie lunar cei cu nevoi speciale pot depăşi trei mii de lei. Ajutorul primit de la stat este de aproape 1300 de lei, bani lăsaţi acum, potrivit Ministerului Finanţelor, în seama autorităţilor locale.

error: Content is protected !!