(Last Updated On: February 12, 2019)

Clujul poate da o dublă lovitură, turnee de fete WTA și de băieți ATP, organizate de Ion Țiriac și Primărie. Atmosfera senzațională creată de clujeni la meciurile de tenis ale României l-au convins pe Țiriac că aici este cel mai bun loc din România pentru astfel de turnee.

Luni, la ProSport Live, Ilie Năstase s-a declarat optimist: “Din câte am înţeles, va fi un turneu de băieţi la Cluj, în sală”, a dezvăluit primul lider mondial din istoria tenisului masculin.

Clujul devine capitala tenisului. Ilie Năstase: „Din câte am înţeles va fi și un turneu de băieţi la Cluj, în sală... la Bucureşti. Şi eu, şi domnul Ţiriac, şi domnişoara Halep ne-am bătut cu mulţi, dar nu am putut. Cei care vin ...” 1

Ar fi o nouă lovitură pe care Clujul o dă Bucureştiului, după ce în Ardeal s-au mutat multe dintre evenimentele sportive importante, spun cei de la Pro Sport. Când vine vorba despre tenis, Polivalenta din Cluj e prima variantă fie că vorbim despre meciuri de Fed Cup, fie când sunt aduse în discuţie cele din Cupa Davis.

Discuţiile dintre Ţiriac şi Boc au început încă din toamna anului trecut şi au fost reluate la începutul lui 2019. Miliardarul român va cumpăra licenţa pentru unul dintre cele patru turnee mari, de un milion de euro, pe care ATP-ul le va introduce în circuit începând cu anul viitor, va asigura finanţarea, iar Boc şi primăria pe care o conduce vor asigura sprijinul logistic.

În acest moment, Clujul va pune la dispoziţie Sala Polivalentă, “casa” echipei de Fed Cup a României, iar edilul a promis că va construi, în preajma ei, alte patru terenuri impuse de forul mondial pentru a putea organiza un eveniment de asemenea natură.

În mare, proiectul este pus la cale, iar posibilităţile sunt două: competiţia va avea loc fie primăvara, pe zgură indoor, fie în toamnă, după Wimbledon, pe hard indoor. Aici totul depinde de cum merg negocierile cu cei din ATP şi cât de repede acestea ajung la final, iar informaţia a fost confirmată şi de Ilie Năstase: “Din câte am înţeles va fi un turneu de băieţi la Cluj, în sală.

Şi la Bucureşti ar trebui să fie, dar mai vedem. Depinde de Primării la Bucureşti. Şi eu, şi domnul Ţiriac, şi domnişoara Halep am făcut mai multe, ne-am bătut cu mulţi, dar nu am putut. Cei care vin, după ce murim noi, să se lupte cu cei care vor, cu Primăria, cu cei care vor ei”, a declarat “Nasty”, luni, la ProSport Live.

În paralel, cuplul Ţiriac-Boc mai încearcă o lovitură şi se gândeşte la un mare turneu WTA la Cluj: “Evident că suntem în discuţii. Sperăm ca într-o zi să avem acest turneu la Cluj. Mai multe detalii nu pot da acum, dar suntem optimişti”, a spus Emil Boc, completat, zilele trecute, de Ion Ţiriac: “Vreau ca anul acesta să cumpăr un turneu de tenis.

Dacă este un turneu indoor, se va juca la Cluj. Am vorbit cu Emil Boc, are sală, are de toate. WTA va face o nouă serie de turnee. Va fi cu premii de un milion de euro. Sunt patru turee, iar eu vreau să cumpăr unul dintre ele, care să fie la o dată bună”.