Cluj. Viitoare mămică: „Se pare ca in acest moment in România este o criza de medicamente. Eu sunt insarcinata si am trombofilie. Pentru aceasta trebuie sa fac niste injectii in burta zilnic, obligatoriu, ca sa nu moara bebe…. am umblat de disperata in tot Clujul, la toate farmaciile si cu telefoane si relatii am reusit sa …”

Updated on februarie 13, 2019 Guvernanții se ocupă acum de bugetul țării și vor să dea vitamina D la toți copiii din România. În schimb multe medicamente lipsesc din farmacii. O viitoare mămică din Cluj reclamă lipsa unui medicament esențial pentru a duce cu bine sarcina.

„Se pare ca in acest moment in România este o criza de medicamente. Eu sunt insarcinata si am trombofilie. Pentru aceasta trebuie sa fac niste injectii in burta zilnic, obligatoriu, ca sa nu moara bebe.

Cluj. Viitoare mămică: „Se pare ca in acest moment in România este o criza de medicamente. Eu sunt insarcinata si am trombofilie. Pentru aceasta trebuie sa fac niste injectii in burta zilnic, obligatoriu, ca sa nu moara bebe.... am umblat de disperata in tot Clujul, la toate farmaciile si cu telefoane si relatii am reusit sa ...” 1

Si in fiecare luna am prescriptie de la medic cu 30 injectii de Innohep. Ei ieri am umblat de disperata in tot Clujul, la toate farmaciile si cu telefoane si relatii am reusit sa fac rost de 20 bucati, cate 4, 5 de la cate o farmacie. Toata lumea zicea ca nu sunt in depozite ca sunt oprite importurile. Si imi ziceau farmacistele ca sunt si cu boli cronice care nu gasesc medicamente. Nimeni nu stie cand se va remedia situatia sau exact motivul.

E o situatie dramatica pentru cineva cate depinde de o injectie sau un medicament zilnic.
In plus, imi zicea o prietena din Oradea ca nu i-a gasit socrului medicamente de inima in toata Oradea si au gasit pe stoc in Iasi si i-au adus. Ea a avut probleme cu gasirea de Euthyrox, pentru tiroida” ne-a declarat viitoarea mămică.

„Innohepul e mai scump decat Clexane ( anticoagulantul care se dadea in Ro) si poate aceasta descrestere fortata a fost o manevra, nu stiu. Sunt doar intrebari si speculatii.
Eu spre exemplu am reusit sa fac rost de 10 injectii din Targu Mures, 52 din Ploiesti si 90 din Franta.
Aveam varianta sa trec pe Clexane, dar din motive pertinente ( ce tin ce tin de siguranta bebelusului) am preferat sa le platesc integral din buzunar”, a mai spus mămica.

error: Content is protected !!