Cluj. Cătălin Tolontan: „Alianța Vestului este bună, dar există lucruri pe care nu le putem rezolva decât împreună, ca o singură țară. Când Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc au…”

Updated on decembrie 11, 2018 Cătălin Tolontan nu prea a înțeles despre ce este vorba cu Alianța Vestului și sugerează că este vorba de separatism. Primarul Emil Boc a declarat clar că nu este vorba de separatism, este vorba pur și simplu de accesa la fondurile europene fără frâna Bucureștiului. Ce o fi rău în asta?

Cătălin Tolontan, pentru Libertatea: „Când Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc au semnat Alianța Vestului, lumina din sală a fost oferită de becuri conectate la o rețea națională de energie. E un sistem coordonat și complex, care costă mulți bani, atrage resurse din toate colțurile țării, cărbuni din Oltenia, vânt din Dobrogea, apă de la Porțile de Fier și soare din Banat, plus specialiști divers localizați, cu rostul de a nu lăsa în beznă nici unul dintre cele 41 de județe ale României.

Cluj. Cătălin Tolontan: „Alianța Vestului este bună, dar există lucruri pe care nu le putem rezolva decât împreună, ca o singură țară. Când Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc au...” 1

Primarii din Timişoara, Arad, Oradea şi Cluj-Napoca pot face multe lucruri. Uneori, suntem 9 provincii, alteori suntem o singură țară. Putem să sunăm la 112. E sistemul național de urgență, crescut de un palestinian inteligent și încăpățânat pe străzile din Târgu Mureș și devenind SMURD, ceea ce este astăzi, abia după ce bugetul național i-a oferit, pe merit, sute de milioane de euro.

Putem să jucăm la Campionatul European de Handbal Feminin, unde nu găsești în nici un clasament Alianța Vestului, ci găsești România, după cum putem să ne omagiem cei 158.854 de militari români morţi, răniţi şi dispăruţi la Stalingrad, unde, de asemenea, n-am luptat pe regiuni, ci sub un singur steag.

Cifra aparține revistei Historia, o publicație tot națională, căci publicul a câteva județe n-ar putea susține-o niciodată.

Națională e și rețeaua de telefonie mobilă la care au putut vorbi Boc, Robu, Bolojan și Falcă pentru a se putea pune de acord. Orange, Vodafone, Telekom sau Digi lucrează pe harta mare a țării. Putem să importăm vaccinuri pentru copii, putem să discutăm ce ne doare în UE, putem să ne simțim protejați în NATO, putem să călătorim pe baza unui pașaport recunoscut, putem să ne încredem în Armată.

Putem să ne gândim că avem o Constituție perfectibilă, putem să ne apărăm în fața dezinformărilor Rusiei și tentațiilor Chinei și putem să oferim copiilor noștri un alt sistem de învățământ. Putem să dublăm dascălilor salariile, așa cum am procedat cu cei peste 110.000 de angajați din Sănătate, căci avem garanția statală să ne împrumutăm pe piețele internaționale, nici un scop n-ar fi mai bun decât acela de a plăti dobânzi ca să ne educăm viitorul!

Multe lucruri minunate poate face Alianța Vestului, dar nici unul dintre aceste lucruri! Da, uneori suntem 9 provincii, alteori suntem 41 de județe, dar când vine vorba de nevoile naționale suntem o singură țară.

 

Emil Boc: „Acest proiect nu are nicio legatura cu vreun proiect de separatism teritorial si resping categoric orice asociere in aceasta directie, acest proiect nu este indreptat impotriva Guvernului, ci dimpotriva, impreuna cu Guvernul Romaniei, folosind inclusiv resursele din fonduri europene, urmarim sa avem orase puternice si dezvoltate pentru a avea o Romanie mai bogata si prospera pentru toti romanii.

Romania va fi mai bogata si romanii vor ramane in tara daca toate motoarele dezvoltarii tarii, in cazul de fata orasele, vor maximiza, impreuna cu Guvernul, sansele de investitii si locuri de munca pentru o mai buna calitate a vietii aici, la noi acasa”.

error: Content is protected !!