Cluj. Premieră în România. CTP cumpără autobuze electrice care se încarcă din mers şi au o autonomie remarcabilă. Ce spune primarul Emil Boc

Updated on noiembrie 2, 2018 Alte vești bune de la Cluj. Emil Boc a anunțat că în perioada imediat următoare va lansa licitația privind studiul de prefezabilitate al viitorului metrou dar și că va cumpăra 25 de autobuze articulate electrice, lungi de 18 metri.
Vehiculele vor reprezenta o premieră pentru România şi dispun de o tehnologie de ultimă oră. Acest lucru se reflectă şi în preţul lor, un singur autobuz urmând să coste un milion de euro.

Clujul este primul oraş din România care deţine autobuze electrice şi va fi şi primul care va avea autobuze electrice cu o tehnologie sofisticată, de ultimă oră. Spre deosebire de celelalte autobuze electrice, aceste vehicule vor dispune de o tehnologie care le permite să-şi încarce bateriile chiar în timp ce se deplasează, captând curentul electric din liniile de troleibuz.
Cluj. Premieră în România. CTP cumpără autobuze electrice care se încarcă din mers şi au o autonomie remarcabilă. Ce spune primarul Emil Boc 1
(foto arhiva)

Noile mijloace de transport public vor avea la bord baterii de înmagazinare a energiei electrice care le vor permite o autonomie de 30 de kilometri pentru a acoperi distanţele fără linie de contact. Astfel de autobuze circulă în prezent în numai câteva oraşe europene.

Primarul Emil Boc citat de Adevarul: „„Primăria Cluj-Napoca a luat decizia de a avea un transport ecologic, verde, nepoluant, pentru ca sănătarea locuitorilor să nu fie pusă în pericol.

Suntem singurul oraş din România care are în circulaţie autobuze electrice şi, continuând pe aceeaşi linie, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat achiziţia a 25 de autobuze electrice articulate cu încărcare din mers pe linia de troleibuze, acestea fiind considerate cele mai performante mijloace de transport electric unde există linie de troleibuze. Acest tip de autobuz îmbină calităţile troleibuzului şi autobuzului electric fiind superior fiecăruia dintre ele luate în parte.

Investiţia se ridică la 115,7 milioane de lei, din care 80% se asigură de Autoritatea Fondului de Mediu”.

error: Content is protected !!