Florin Negruțiu, Republica.ro: „Cluj, locul unde se duc bucureștenii atunci când vor să meargă în străinătate. Ce a rămas nespus după Untold”

Updated on august 7, 2018 Florin Negruțiu, pe Republica.ro, a facut o analiza a Festivalului Untold si ce inseamna pentru Cluj.

Clujul se transformă, așadar, în perioada Untoldului într-un uriaș mall în aer liber, în care muzica este doar pretextul pentru o experiență de consum mult mai subtilă. De altfel, majoritatea celor care merg la festival recomandă în primul rând „experiența” sau „atmosfera” – sentimentul apartenenței la marea comunitate a ceea ce publicitarii numesc „public comercial”.

Florin Negruțiu, Republica.ro: „Cluj, locul unde se duc bucureștenii atunci când vor să meargă în străinătate. Ce a rămas nespus după Untold” 1

Acest public, căutat de toată lumea din industria consumului, de la publicitari, la presă și vânzătorii de șampon și pastă de dinți, câștigă suficient încât să nu aibă nevoie de gratuitățile oferite de autorități. Oferirea de gratuități arbitrare – pentru studenții care călătoresc cu trenul, pentru „tineri de până în 35 de ani”, pentru miopi, pentru bicicliști, pentru șoferi, pentru pasionați de frigidere, pentru pensionari etc. – este cel mai nociv experiment social la care poate fi supusă România.

Această abordare amplifică statutul de asistat social, extinzându-l la întreaga masă a românilor, indiferent că sunt perfect capabili să muncească și să-și câștige existența. Inoculându-li-se ideea că au dreptul „să primească”, mulți dintre ei devin o masă amorfă lipsită de așteptări, de simț critic și de respect de sine.

Pe Facebook, alti romani compara Clujul cu localitatile lor

Florin Sherifu: Un nou capitol din povestea ”Untold” a ajuns la final. În cele patru zile şi patru nopţi ale celui mai mare festival de muzică electronică din România peste 300.000 de oameni au cântat şi au dansat pe muzica celor mai apreciaţi DJ ai momentului.

Cel din fotografie e EMIL BOC primarul din Cluj .

Florin Negruțiu, Republica.ro: „Cluj, locul unde se duc bucureștenii atunci când vor să meargă în străinătate. Ce a rămas nespus după Untold” 2

Pe dânsul nu-l huiduie nimeni. Noi nu avem nici măcar stadion.

Laura Muresan Bravo Cluj, bravo clujeni, bravo tuturor celor implicați în organizarea și buna desfășurare a unui Festival de o astfel de anvergura…..

Daniel Buda: Festivalul clujean Untold, cel mai bun ambasador al României în lume!

Aflat la doar a patra ediție, acest festival a ajuns deja la performanța de a fi recunoscut nu doar la nivel european ci și internațional, atât prin anvergura artiștilor sau prin numărul extrem de mare de participanți străini cât și prin infrastructura complexă și bine pusă la punct de care beneficiază, cu sprijinul administrației publice locale și județene.

Felicit organizatorii festivalului cât și Primăria Municipiului Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj pentru faptul că încă de la prima ediție au reușit performanța extraordinară de a pune Cluj-Napoca pe harta celor mai bune festivaluri de profil din Europa și din lume și de a menține nivelul ridicat cu fiecare ediție în parte.

Totodată, sincere aprecieri față de comunitatea clujeană care a arătat deschidere și înțelegere pentru desfășurarea unui festival de o asemenea anvergură, la care au participat sute de mii de persoane. Festivalul Untold este în mod cert cel mai bun ambasador al României în lume la momentul actual!

Felicitări, Cluj-Napoca!

error: Content is protected !!