Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea, noi detalii privind strategia de reducere a autoturismelor din zona centrală a orașului. „Aceasta este zona unde, pentru noile construcții, asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie. Conform modificărilor aduse la …”

Updated on iulie 17, 2018 Viceprimarul Dan Tarcea a revenit cu noi detalii privind strategia de reducere a autoturismelor din zona centrală a orașului. Potrivit noul regulament de urbanism votat de consilierii locali hotelurile, blocurile şi magazinele din zona istorică nu mai sunt obligate să amenajeze şi locuri de parcare. În acest fel, autorităţile locale vor să îi determine pe şoferi să nu mai intre cu maşinile în zona ultracentrală. Este primul pas spre eliminarea maşinilor.

Dan Ștefan Tarcea: „Aceasta este zona unde, pentru noile construcții, asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie.  Conform modificărilor aduse la regulamentul Planului Urbanistic General, în zona ultra centrală, denumită ZCP_C1 (Zonă construită protejată Zona Centrală suprapusă peste Incinta Fortificată), asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie pentru noile construcții.
Cluj. Viceprimarul Dan Tarcea, noi detalii privind strategia de reducere a autoturismelor din zona centrală a orașului. „Aceasta este zona unde, pentru noile construcții, asigurarea locurilor de parcare nu mai este obligatorie. Conform modificărilor aduse la ...” 1
ZCP C1 este parte a zonei ultra centrale a municipiului, suprapusă peste orașul istoric, delimitată de traseul fortificațiilor celei de a doua incinte medievale.
Având în vedere strategia de dezvoltare a municipiului, precum și conceptele internaționale privind calitatea vieții, calitatea spațiului urban și încurajarea mijloacelor de transport în comun și a celor alternative, asigurarea locurilor de parcare în această zonă nu este obligatorie”.
În acest moment, în zona istorica a oraşului sunt 4.000 de locuri de parcare, iar autorităţile nu vor să mai amenajeze niciun altul în următorii ani. Locurile de parcare pentru biciclete devin însă obligatorii.
error: Content is protected !!