Cluj. “Nu cred că există în lume aşa ceva!”. Recordul incredibil al lui Dan Petrescu, la CFR

Updated on mai 25, 2018 Dan Petrescu își apără stilul de joc închis, nespectaculos, cu un record greu de egalat.

Defensiva a fost piatra de temelie prin care Dan Petrescu şi-a construit succesul la CFR. Gruia a fost o adevărată fortăreaţă, atât în sezonul regulat cât şi în play-off. Apărarea ardelenilor e printre cele mai bune din Europa (doar 19 goluri primite, în tot sezonul), potrivit Digi Sport.

Cluj. "Nu cred că există în lume aşa ceva!". Recordul incredibil al lui Dan Petrescu, la CFR 1

Cu 13 goluri primite în sezonul regulat şi 6 în play-off, clujenii au fost de departe cea mai organizată echipă. Cifrele în apărare îl fac mândru pe “Super Dan”, care, cu un lot mai slab decât cel al FCSB, a făcut o nouă minune, după cea realizată la Urziceni.

“Am numai recorduri la CFR. La meciurile de acasă am avut 13 victorii şi 5 egaluri. În meciurile de pe teren propriu nu am fost conduşi niciodată. Nu cred că există în lume aşa ceva. Avem cele mai puţine goluri primite, am reuşit ce ne-am propus”, a spus Dan Petrescu, la Digi Sport.

Câte goluri au luat campioanele din cele mai importante ligi ale Europei:

Anglia: Manchester City – 27

Spania: Barcelona – 29

Italia: Juventus – 24

Germania: Bayern – 28

Franţa: PSG – 29*

*De notat că toate formaţiile de mai sus au evoluat într-un campionat desfăşurat pe durata a 38 de etape. CFR a jucat doar 36 de partide. Totuşi, de menţionat faptul că toate campioanele din ligile importante, excepţie Juventus, au dominat total în acest sezon, adjudecându-şi titlul cu multe etape înainte de finalul stagiunii.

Titlul e abia începutul. Dan Petrescu pregăteşte alte trofee în sezonul viitor, dar are şi obiective îndrăzneţe în Europa.

“E clar că ne dorim iar titlul de campiona. Şi trebuie să ajungem în grupe, fie în UCL, fie în Europa League. Pentru club ar fi extraordinar din punct de vedere financiar şi ar aduce linişte pentru anii viitori”, a mai spus tehnicianul.

Ultima prezenţă a clujenilor în cupele europene a fost în sezonul 2014-2015. CFR a fost eliminată din turul 3 preliminar al Europa League de Dinamo Minsk.

error: Content is protected !!