(Last Updated On: May 15, 2018)

Titlul Ligii I se va decide în ultima etapă. La fel ca și anul trecut, meciul care va decide cine va fi campioană este cel dintre CFR și Viitorul, doar că anul acesta clujenii sunt cei care au nevoie de victorie.

Meciul din Gruia, care se va juca duminică seară, de la ora 20:45, are o miză importantă şi pentru constănţeni. Viitorul e pe locul 3, poziţie pe care şi-o va păstra în cazul unei victorii pe terenul liderului. Echipa lui Gică Hagi poate rămâne pe podium şi printr-un egal, dacă CS U Craiova nu câştigă în deplasare la Iaşi, informează digisport.ro

Câștigă CFR Cluj campionatul? La fel ca acum un an, CFR Cluj - Viitorul e meciul care decide campioana. Toate scenariile pentru ultima etapă 1

Anul trecut Viitorul a devenit campioană după o victorie cu 1-0 în faţa celor de la CFR Cluj, la Ovidiu. Fostul jucător al roş-albaştrilor, Gabi Iancu, a transformat o lovitură de la 11 metri şi a consfinţit un succes istoric pentru un club înfiinţat cu mai puţin de un deceniu în urmă.

Acum, rolurile se pot schimba, dar, spre deosebire de clujeni în 2017, constănţenii au motive să dea totul în ultima etapă. “Acum, presiunea este pe CFR Cluj. Noi trebuie să ne câștigăm meciul, iar presiunea mare e pe ei. Viitorul are jucători foarte rapizi, care pot câștiga foarte ușor acest meci”, este convins Becali.

Victorie CFR: CFR campioană, indiferent de rezultatul de la FCSB-Astra
Egal CFR: CFR campioană doar dacă FCSB nu câştigă în faţa Astrei; FCSB campioană, printr-o victorie cu Astra
Înfrângere CFR: CFR campioană doar dacă FCSB pierde cu Astra; FCSB campioană, dacă nu pierde cu Astra

Cele două rivale din lupta pentru titlu pot ajunge la egalitate de puncte într-un singur scenariu: CFR pierde cu Viitorul, iar FCSB obţine doar un egal cu Astra. În aceste condiţii, roş-albaştrii sunt avantajaţi, pentru că au un golaveraj mai bun (+7, faţă de +5), iar meciurile directe din play-off s-au încheiat cu acelaşi scor (1-1). Astfel, echipa pregătită de Nicolae Dică ar deveni campioană.