„Daca nu as trai in Brasov probabil ca as trai in Cluj, pt ca mi se pare azi cool cum mi se parea Brasovul acu vreo 10-15 de ani (da, azi nu mai e asa cool)”

Updated on iulie 20, 2017 Nu este Clujul perfect dar în alte orașe ale României se întâmplă lucruri nefirești. De exemplu la Brașov, au desființat linia de tramvai iar anul acesta desființează și liniile de troleibuze. Și se mai întreabă unii de ce este Brașovul pe primele locuri la poluare. Doar un detaliu care nu-ți oferă mari speranțe că oficialitățile locale știu cum ar trebui să fie un oraș din viitor.

Pe Facebook, Ionut Tata a distribuit un concurs pentru reconsiderarea Someșului în dezvoltarea Clujului: „Daca nu as trai in Brasov probabil ca as trai in Cluj, pt ca mi se pare azi cool cum mi se parea Brasovul acu vreo 10-15 de ani (da, azi nu mai e asa cool „Daca nu as trai in Brasov probabil ca as trai in Cluj, pt ca mi se pare azi cool cum mi se parea Brasovul acu vreo 10-15 de ani (da, azi nu mai e asa cool)” 1 ), si pentru ca e in Silicon Valley „Daca nu as trai in Brasov probabil ca as trai in Cluj, pt ca mi se pare azi cool cum mi se parea Brasovul acu vreo 10-15 de ani (da, azi nu mai e asa cool)” 2

„Daca nu as trai in Brasov probabil ca as trai in Cluj, pt ca mi se pare azi cool cum mi se parea Brasovul acu vreo 10-15 de ani (da, azi nu mai e asa cool)” 3

(foto: Portik Ferike)

Asa ca, prieteni arhitecti, let’s make Somes great again”:

Promotorul concursului (detalii aici) este Primăria Municipiului Cluj-Napoca, cea care este administratorul obiectivului si proprietarul zonelor care vor face obiectul investiției, urmând să devină beneficiarul proiectului contractat in urma acestui concurs.

Organizatorul concursului este Ordinul Arhitecților din România prin Filiala Teritorială Transilvania, în parteneriat cu Ordinului Arhitecților din România.

Sensul acestui concurs derivă din necesitatea de a reconsidera prezenta râului Someșul Mic în dezvoltarea viitoare a orașului, ca urmare a recunoașterii insuficientei utilizări actuale a potențialului râului pentru oraș, locuitorii și vizitatorii săi.

Complexitatea specifică pe care o presupune relația orașului cu „Someșul viitorului” într-o perspectivă pe termen lung a determinat promotorul să organizeze acest concurs care vizează valorificarea avantajelor pe care prezenta râului le aduce orașului, prin remodelarea conceptuală a frontului la apa, evidențierea valorii sale peisajere și ecologice și, totodată, identificarea vocației acestui ax natural al orașului de a transforma spațiile urbane pe care le parcurge prin dezvoltarea de funcțiuni specifice vecinătății cursului de apă.

„Daca nu as trai in Brasov probabil ca as trai in Cluj, pt ca mi se pare azi cool cum mi se parea Brasovul acu vreo 10-15 de ani (da, azi nu mai e asa cool)” 4

În urma acestui concurs, promotorul va contracta elaborarea PIDU Someșul Mic și servicii de proiectare complete pentru cele doua zone propuse spre detaliere (v.2.1.3) cu echipa câștigătoare.

error: Content is protected !!