Pe tren, spre Cluj: Nu avea bani să ajungă până în Cluj la familie și a fost bătut în tren de controlori!? „Sunt pur și simplu șocată de ce am văzut și auzit astăzi. Sper că bărbatul reușește să ajungă acasă și îmi pare rău că nu am putut face nimic mai mult”

Updated on iunie 18, 2017 Controlori de tren pe ruta Brașov- Cluj sunt acuzați că au bătut un om pentru că nu avea bilet. Aceștia l-ar fi apucat agresiv de umăr și l-ar fi aruncat din tren în stație la Blaj strigând să plece că e „țigan”.

Pe Facebook, Ilinca Ghi a scris: Astăzi, m-am urcat în tren la stația Brașov pentru a ajunge în Cluj. La Mediaș, trenul staționa pentru mai multe minute așa că m-am hotărât cu Alina să ieșim la o țigară. Când trenul a pornit am început să auzim certuri: în spatele nostru, un controlor CFR lovea în repetate rânduri cu pumnii în față un domn care dorea să intre în tren, controlorul încercând să îl dea jos din trenul în mișcare.

Pe tren, spre Cluj: Nu avea bani să ajungă până în Cluj la familie și a fost bătut în tren de controlori!? „Sunt pur și simplu șocată de ce am văzut și auzit astăzi. Sper că bărbatul reușește să ajungă acasă și îmi pare rău că nu am putut face nimic mai mult” 1

Alina a observat înaintea mea incidentul și a mers să-i despartă. Cum a observat că a fost văzut, controlorul s-a evaporat în celălalt vagon.

Am rămas cu domnul și, vorbind cu dânsul, mi-a spus printre lacrimi de durere că nu avea bani să ajungă până în Cluj la familie și dorea, într-adevăr, să călătorească fără bilet.

Încercând să vorbim cu domnii controlori, aceștia făceau în repetate rânduri afirmații precum: „nu e om, e țigan”, „dar ce-mi pasă mie că am dat, la următoarea îl arunc în cap să și moară”, etc.

Vâzând că Alina are telefonul în mână, ziceau să închidem telefoanele (probabil au crezut că îi înregistrăm, acum chiar regret că nu ne-am gândit la asta). La următoarea stație, Blaj, știind că domnii controlori au de gând să îl dea jos pe bărbatul în cauză, am dorit să vorbim cu dânșii să îi convingem să nu facă asta.

Nu a venit același controlor care l-a agresat pe bărbat ci cel care făcea afirmații discriminatorii și, fără să apucăm să zicem ceva, controlorul îl apucă pe bărbat extrem de agresiv de umăr și îl aruncă pur și simplu din tren urlând în gară să plece că e „țigan”.

După această întâmplare, foarte nervoasă i-am reproșat controlorului că ceea ce s-a întâmplat este total neadecvat, de la faptul că au agresat un cetățean care nu a făcut nimic, nici măcar nu a încercat să dea înapoi, la afirmațiile discriminatorii.

DIn păcate, acesta continua să susțină că, în cei ”42 de ani de activitate a învățat că așa trebuie să te comporți cu ăștia care nu sunt oameni, care sunt țigani” și că tot ce s-a întâmplat e normal.

Sunt pur și simplu șocată de ce am văzut și auzit astăzi. Sper că bărbatul reușește să ajungă acasă și îmi pare rău că nu am putut face nimic mai mult.

În final, știe cineva dacă s-ar putea face ceva împotriva acestor animale (să le obținem măcar numele), dacă tot ce avem împotriva lor este ceea ce am văzut și auzit?”

error: Content is protected !!