(Last Updated On: March 30, 2017)

Emil Boc a anunțat astăzi la Cluj Innovation Days că de la începutul lunii aprilie Primăria Cluj va emite electronic documente de urbanism în format electronic astfel că cetățenii nu vor mai trebui să stea la cozi și, la fel de important, nu trebuie să facă multe drumuri la instituție ca să-și completeze dosarul.
Clujul devine astfel prima localitate din Romania care va elibera documente de urbanism în format electronic

“Vom elibera electronic aceste certificate si le vom putea prelungi; la fel, vom elibera online diverse avize, certificate de la spatii verzi, siguranta circulatiei sau salubritate sau vom putea prelungi autorizatiile de construire. Pentru aceasta este nevoie de o semnatura electronica in vederea inregistrarii in sistem. Masura care va fi implementata este un nou pas in digitalizarea activitatii administratiei publice locale”, a declarat Emil Boc, potrivit Agerpres.

stiri cluj emil boc gabriela firea

El a mai spus ca Primaria Cluj-Napoca asigura si plata online a taxelor si impozitelor locale, programarea casatoriilor etc.

Cluj Innovation Days, manifestare organizata de Clusterul Cluj IT, se desfasoara in perioada 30 – 31 martie, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii ‘Babes-Bolyai’ (UBB) Cluj-Napoca, cu participarea a peste 400 de persoane.

Pe Facebook, jurnalistul Mircea Marian a scris: „Boc va începe să elibereze documente de urbanism şi alte avize ale primăriei în format electronic.

Madame Firea, care are un buget de 4-5 ori mai mare, mai face un festival de semi-manele, mai cumpără nişte statui patriotice…
De ce PSD nu scoate o vorbă despre debirocratizare şi urăşte informatizarea? Informatizarea reală, nu aia făcută de Ghiţă.


Unu, pentru că nu pricepe ce e aia. Doi, pentru că îi place să umilească cetăţenii, să ştie cine e jupânul. Trei, pentru că orice ghişeu e o potenţială sursă de şpagă”.