PROTEST Cluj: Facebook Cenzurat – Protestul Defaimarii Sociale, astăzi în Piața Unirii

Updated on februarie 10, 2016 Comisia Juridică și cea pentru Drepturile Omului din cadrul Camerei Deputaților au aprobat ieri ”Legea defăimării”, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea.
Proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup a adoptat și un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale – între 2.000 lei şi 100.000 de lei.

Acest proiect de lege a fost dur criticat de opinia publică deoarece restrânge libertatea de exprimare și pentru că este o formă a politicienilor de a se proteja în fața celor care îi critică.
Clujenii se vor aduna în această seară cu începere de la ora 20.00, în Piața Unirii, pentru a protesta împotriva acestei legi.

„Astăzi, proiectul de lege a primit avizul favorabil al Comisiei Juridice și al Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților, urmând ca, probabil, mâine să fie supusă votului final din Camera Deputaților.

Dat fiind timpul scurt, sunati prieteni,cunostintele, da sms-uri ca sa ne vedem maine la protest. Apoi invita prieteni de pe Facebook la eveniment.

[ads2]

Ne vedem maine (n.r. astăzi) in semn de protest fata de acest proiect de lege neconstitutional. Invitam artiști sa se alăture, cu desene, performanțe-uri care pot arata stupiditatea acestei propuneri de legi.

Liviu Dragnea nu mai vrea să scriem pe Facebook că pesediștii sunt niște hoți, așa că ne pregătește amenzi de 100.000 lei. Iar, împreună cu UNPR, ne mai pregătește ceva frumos. E de ieșit în stradă din nou, dacă ele trec.”, scriu organizatorii protestului.

error: Content is protected !!