Cluj: Guvernul obligat sa recunoasca studiile neautorizate de la Universitatea Babes-Bolyai. Este o masura buna?

Updated on august 20, 2015 Ministerul Educației a decis recunoașterea a peste 70.000 de diplome a absolvenților de la universități cu studii neautorizate.

Universitățile au preferat să ia banii de la studenți, deși nu și-au acreditat sau autorizat formele de învățământ la distanță sau frecvență redusă.

Statul este în fața unei dileme. Până acum a pierdut mii de procese și a plătit milioane de lei în daune, doar din decembrie și pană acum, Ministerul Educației a plătit daune de peste 1,7 milioane de lei în 7400 de procese intentate de absolvenții, care la finalul facultății s-au trezit ca nu vor primi diploma de licență sau că nu este recunoscuta de Ministerul Educației.

”Legea nu spunea ca trebuie sa fie acreditate si cele la distanta sau FR”, spune avocatul Adrian Cuculis, citat de stirileprotv.ro

Pentru a evita procesele, ministerul preferă să legalizeze aceste acte, printr-o ordonanță de urgenta, în viitoarea ședință de guvern. Ordonanta de urgenta cuprinde si sanctiuni drastice pentru cei care vor mai inmatricula studenti, desi nu au acreditare.

”Le vom lua taxele de scolarizare catre stat. Se poate ajunge la desfiintare daca fac asta mai multi ani la rand”, a spus ministrul Sorin Cimpeanu.

Printre universitatile care au absolventi de studii neautorizate se numara și Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, alături de Spiru Haret, Al.I. Cuza din Iasi, Politehnica Timisoara, Petrol-Gaze Ploiesti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu, toate universitatile de medicina din tara, dar si Universitatea din Bucuresti.

 

error: Content is protected !!