(Video) Primul accident la limitatorul inteligent de viteză. Șoferul a fost amendat cu 990 de lei

Updated on mai 9, 2024  

(Video) Primul accident la limitatorul inteligent de viteză. Șoferul a fost amendat cu 990 de lei 1

Un accident rutier a avut loc, miercuri, în apropierea limitatorului inteligent de viteză montat recent în satul Ghermănești din comuna Snagov (aflată lângă București). O cameră de supraveghere a surprins momentul.
Potrivit imaginilor postate pe Facebook de Info Trafic România, șoferul pare să fi pierdut controlul mașinii înainte de limitator, apoi a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și, ulterior, într-un indicator aflat pe trotuar.

Cum se explică? Video cu momentul accidentului ce a avut loc în proximitatea limitatorului inteligent ce a fost montat recent in localitatea Snagov”, scrie în postarea paginii de Facebook Info Trafic România, conform Adevarul.

Șoferul, amendat cu 990 de lei
Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov, accidentul s-a produs din cauza vitezei.
La data de 8 mai a.c., în jurul orei 5:09, în zona unde este montat un limitator de viteză inteligent respectiv D.J 101B, la km 23 + 450 din localitatea Ghermănești, s-a produs un eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, context în care, un conducător auto în vârstă de 48 de ani, nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, împrejurare în care a intrat în stâlpii separatori din zona de presemnalizare și delimitare a sensurilor de mers, iar ulterior cu un indicator rutier de pe trotuar. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ”, a transmis Inspectoratului de Poliție Ilfov.
Polițiștii rutieri din Snagov i-au aplicat șoferului o amendă în valoare de 990 de lei.

Cum funcționează limitatorul inteligent
Primul limitator de viteză inteligent din România abia a fost montat în comuna Snagov, de lângă București. Conducătorii auto care circulă pe DJ 101B sunt avertizați în Ghermănești – județul Ilfov, de la peste 150 de metri, că în față urmează o trecere de pietoni cu limitator de viteză inteligent.

Bumperul se ridică la șase centimetri și jumătate dacă senzorii din asfalt detectează o viteză mai mare de 30 de kilometri pe oră, dar coboară dacă șoferii se încadrează în această limită.

„Pe carosabil este o zonă de „Atenție, trecere de pietoni”. Exact acolo este montat un senzor în asfalt. Dacă va respecta, viteza, uitați-l respectă, se aprinde verde, începe să coboare bumperul, participantul la trafic trece fără nici un fel de problemă. A venit cineva cu viteză foarte mare, chiar cu un jeep și decât a trecut peste el, într-adevăr nu este ok pentru mașină, dar mașina și-a ținut traiectoria normală”, a explicat Mihai Anghel, primarul comunei Snagov, pentru stirileprotv.ro, conform newsweek.ro.

Limitatorul inteligent de viteză a fost adus din Mexic, iar montarea unui astfel de dispozitiv pe un sens de circulație costă aprocimativ 130.000 lei. Dispozitivul din Ghermănești a fost montat gratuit, în cadrul unui proiect pilot.

error: Content is protected !!