Cluj: Spitalul Polaris din Suceagu angajeaza 300 de persoane, in prima faza. „Am primit aproximativ 900 de cereri, şi aici vorbim de toate posturile din spital”.

Updated on aprilie 21, 2015 Pe vârful unui deal din Suceagu se ridică impunătoare o clădire de 5 etaje. Încă se mai lucrează la mici finisaje. În jurul clădirii, pe o suprafaţă de aproape 6 hectare, câţiva muncitori tasează terenul şi plantează pomi. Aici va funcţiona, în curând, cel mai mare spital privat de recuperare din România. Cristina Petruţ, directorul comercial al spitalului Polaris Medical ne oferă amănunte:

„Spitalul este prevăzut cu 200 de paturi, dintre care 180 de paturi vor fi destinate recuperării medicale. Vorbim de recuperare cardiovasculară, neurologică, psihiatrică, îngrijiri paliative şi recuperare medicală.

De asemenea, spitalul va oferi şi servicii în regim ambulator şi spitalizare de zi. Un lucru important este faptul că asigurăm şi servicii conexe medicale, printre care logopedie, consiliere psihiatrică, consiliere antitabac şi multe altele. Spitalul este amplasat într-un cadru natural deosebit, pe aproape 6 hectare, ceea ce le permite pacienţilor să-şi petreacă timpul în natură. Este un mediu propice relaxării”.

cdcd

Pentru locurile de muncă anunţate de conducerea spitalului (infirmiere, asistente, recepţie, fochist, electrician, instalator şi multe altele) există deja o concurenţă acerbă.

Cristina Petruţ, pentru radiocluj.ro: „Am primit aproximativ 900 de cereri, şi aici vorbim de toate posturile din spital. Vor fi angajate, într-o primă etapă, peste 300 de persoane”.

Spitalul, care va fi deschis în jurul lunii iunie, beneficiază deja de cadre medicale superspecializate, de aparatură medicală de ultimă generaţie, dispune de restaurant, cofetărie, coafor, sală multifuncţională şi multe spaţii de relaxare, în clădire, dar şi în jurul ei.

„Ne dorim să intrăm în relaţii contractuale cu CAS-ul, ceea ce înseamnă că o parte din costurile unei internări într-un spital privat, cum este spitalul Polaris, vor fi decontate din fondul de asigurări de sănătate.

Noi ne-am gândit să oferim pacienţilor pachete, pachete pentru internare, în funcţie de patologia acestora. Fiind un spital de boli cronice, spitalizarea, în general, durează între 12 şi 14 zile. Şi atunci am gândit un pachet în care pacientul va avea foarte multe servicii medicale incluse. E vorba de o evaluare multidisciplinară a pacienţilor. Vor fi nişte servicii complete.

Evident, când am „construit” aceste pachete, am luat în calcul puterea de cumpărare a populaţiei din această zonă, astfel încât să oferim acces unui număr cât mai mare de pacienţi la serviciile noastre medicale”. (Cristina Petruţ, directorul comercial al spitalului Polaris Medical.)

error: Content is protected !!