Piata Lucian Blaga isi schimba imaginea. Florarii clujeni se muta in chioscuri moderne

Updated on octombrie 22, 2014

Florarii clujeni se vor bucura, începând de săptămâna viitoare, de tarabe dotate la cele mai înalte standarde. Municipalitatea a investit în achiziţionarea unor chioşcuri moderne, utilate cu toate necesităţile, cu scopul de a schimba radical imaginea oraşului.

florarie

Vechile tarabe cu flori din faţa Casei de Cultură a Studenţilor se vor transforma într-o amintire, întrucât începând de săptămâna viitoare comercianţii vor fi mutaţi în gherete speciale. Totul se întâmplă pentru a da un aer civilizat oraşului, după cum afirmă primarul Emil Boc.

9 florari din Piața Lucian Blaga vor fi mutaţi în trei chioşcuri moderne, fiecare cu trei module pentru comercianţi. Investiţia pentru noile gherete se ridică la suma de aproximativ 404.600 lei.

Chiria percepută de la comercianți este de 300 de lei pe lună, investiţia făcută de municipalitate fiind amortizată într-o perioadă de aproximativ 20 de ani.

“Primăria a luat decizia de a moderniza spațiul de vânzare a florilor din fața Casei de Cultură a Studenților și a achiziționat 9 chioșcuri unde vor fi mutați florarii cu acele gherete care sunt extrem de neatractive. În această dimineață am avut discuție cu florarii și i-am lăsat să tragă la sorți chioșcurile.

Valoarea acestora va fi amortizată în 20 de ani. Primăria a pus prețurile cele mai mici cu putință pentru a se putea fi amortizate în termenul prevăzut de lege. Vor plăti o chirie de 300 de lei pe lună, iar obiectivul nostru este să modernizăm acea zonă și să arate civilizat, cu iluminat în chioșc, apă și lumină. Această față a Clujului va fi schimbată radical”, a declarat primarul Emil Boc. (sursa: ziuadecj.ro)

Noile chioşcuri vor avea o structură metalică şi beneficiază de toate utilităţile necesare: instalaţie de iluminat, prize, robinet cu apă, scurgerea racordată la canalizare, instalaţie de încălzire. Noile investiţii ale Primăriei au scopul de a îmbunătăţii imaginea oraşului, dar şi de a fluidiza circulaţia pe trotuarul din faţa Casei de Cultură a Studenţilor.

error: Content is protected !!