Cluj: S-a primit avizul pentru creditul de 50 de milioane de lei pentru aeroport! CEC si Ministerul Finantelor si-au dat acordul pe garantie!

Updated on august 21, 2014 Cluj: S-a primit avizul pentru creditul de 50 de milioane de lei pentru aeroport! CEC şi Ministerul Finanţelor şi-au dat acordul pe garanţie!

666

 

Actualul preşedinte interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, spune că ultimele documente vor fi semnate în aceste zile iar directorul aeroportului, David Ciceo, afirmă că primii bani, 14 milioane de lei, vor veni până la sfârşitul lunii august.

Directorul aeroportului Cluj, David Cideo a declarat pentru Ziua de Cluj„Comisia de garantare a creditului din ministerul Finanţelor şi-a dat avizul pozitiv pentru garantarea împrumutului de către Consiliul Judeţean Cluj, ceea ce înseamnă că activitatea aeroportului se va desfăşura normal. Prima tragere din aceşti bani va avea loc până la sfârşitul lunii august şi va fi în valoare de 14 milioane de lei. Menţionez că aeroportul Cluj va plăti integral banii din acest credit, în valoare totală de aproape 50 de milioane de lei. Suntem pe profit, vom avea 1,2 milioane de pasageri, suntem cel mai mare aeroport regional din România.”

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan a afirmat că s-a semnat actul adiţional cu CEC-ul şi că în aceste zile urmează să se semneze şi contractul de garantare a creditului. Vakar Istvan a fost chiar mai optimist decât directorul David Ciceo, spunând că primii bani ar putea ajunge la aeroport în zilele de 28-29 august.

În data de 31 iulie consiliul judeţean a deblocat garantarea acestui împrumut de 50 de milioane de lei către Aeroportul Internaţiomnal Cluj Napoca, pentru plata lucrărilor la noua pistă de decolare-aterizare, urmând ca toate plăţile care se vor face din acest credit să fie supervizate de o comisie mixtă formată din reprezentanţi ai aeroportului şi ai consiliului judeţean.

Cea mai urgentă plată care trebuie făcută este cea către Garanti Bank, în valoare de 9 milioane de lei, unde exista riscul ca unele documente de plată neonorate să ajungă în centrala incidentelor de plăţi, cu consecinţe deosebit de grave pentru finanţarea aeroportului.

error: Content is protected !!