Vine FCSB pe Cluj Arena? Probleme la schimbarea gazonului pe Arena Naţională. FCSB – Sporting, în pericol?

Updated on august 19, 2017 Scandal la Național Arena pe schimbarea Gazonului. Reprezentanții UEFA au transmis echipei FCSB că nu vor permite desfășurarea partidei dacă nu se schimbă gazonul. Conducerea FCSB a găsit o firmă care să schimbe gazonul în 4 zile dar a uitat să o plătească! În aceste condiții are sens invitația adresată de șeful CJ Cluj ca echipa FCSB să joace returul cu Sporting pe Cluj Arena.

Patronul firmei care se ocupă de schimbarea gazonului, Ovidiu Petrache, susţine că FRF şi FCSB nu au achitat încă suma necesară pentru finalizarea lucrărilor, astfel că există riscul ca acestea să fie oprite.

Vine FCSB pe Cluj Arena? Probleme la schimbarea gazonului pe Arena Naţională. FCSB - Sporting, în pericol? 1

(foto: sport.to)

“Noi n-am primit încă banii la ora asta. Cu toate astea lucrăm, pentru că e o mare mândrie pentru noi că se pune în sfârşit gazon românesc. Ne-am dat peste cap să facem acest lucru şi sunt sigur că, la următoarele schimbări, gazonul va fi din ce în ce mai bun.

Trebuie plătiţi 60.000 de euro, cu tot, cu montaj, transport. Această sumă va fi plătită. Nu integral, măcar parţial, de către FRF şi de către Steaua Bucureşti. N-au făcut-o încă. Noi am început lucrurile pentru că iubim ceea ce facem.

În mod normal, legal, nu avem nicio obligaţie să terminăm până atunci. Noi sperăm să terminăm, iar ei să ne plătească, pentru că m-am săturat să nu fim plătiţi. Chiar punem foarte multă pasiune în ceea ce facem aici. Preţul este extrem de mic şi nu înţeleg de ce nu s-a făcut până acum”, a declarat Petrache, ÎN EXCLUSIVTATE pentru Digi 24.

Alin Tişe, președintele CJ Cluj, citat de Ziua de Cluj: “Invităm FCSB sa joace pe Cluj Arena . La Cluj Arena gazonul nu a fost schimbat niciodată integral. Dupa UNTOLD care a găzduit 60.000 de persoane pe gazon doar 5% din suprafaţă a trebuit schimbată.

Pe când pentru schimbarea gazonului integral pe Naţional Arena s-au cheltuit până acum 1 milion de euro. Cluj Arena a costat 35 mil euro fara TVA , adică 1100 euro/scaun, iar Naţional Arena a costat 230 mil euro fara TVA, respectiv 4.000 euro/scaun”.

Cu toate acestea, Primăria Capitalei dă asigurări că montarea noului gazon se va încheia la timp pentru disputarea în bune condiţii a meciului FCSB-Sporting.

“Operațiunea de înlocuire a gazonului decurge conform planificării și nu există absolut niciun temei rezonabil pentru a pune sub semnul îndoielii disputarea pe Arena Națională a meciului dintre FCSB și Sporting Lisabona.

De altfel, dacă în 2 zile a fost posibilă montarea noului gazon în proporție de 50%, este în afara oricărei logici presupunerea că în următoarele 4 zile nu va fi finalizată operațiunea, în condițiile în care nu sunt probleme nici de aprovizionare și nici logistice”, se arată într-un comunicat la Primăriei.

“Noi nu avem contract cu Primăria Capitalei, contractul nostru este cu FRF şi cu Steaua Bucuresti. El prevede să terminăm această lucrare în trei zile de când primim avansul. Avem trei zile de când se primesc banii să terminăm”, a fost replica lui Petrache.

De asemenea, patronul firmei care se ocupă de schimbarea suprafeţei de joc, a dat asigurări că după primirea banilor, opraţiunea se va încheia la timp, chiar dacă timpul avut la dispoziţie a fost unul foarte scurt.

“Era bine dacă ştiam şi ne pregăteam mai din timp. Această schimbare aşa, contracronometru, în trei zile, este foarte dificilă. O să ne străduim. A presupus un mare efort logistic ca în trei zile să decopertezi 40 de camioane de gazon să le duci acolo”, a explicat Petrache.

error: Content is protected !!