Universitățile din Cluj rămân fără profesori. Se angajează la multinaționale din cauza salariilor. Vezi cât primește un dascăl:

Updated on mai 22, 2017 Universitățiile din Cluj Napoca au început să simtă o lipsă de personal după ce un număr mare de profesori au ales să lucreze în mediul privat acolo unde salariile sunt mai atractive.

Profesorii de la IT au lasat catedrele si s-au angajat la multinationale unde castiga si de trei ori mai mult decat la stat, informeaza stirileprotv.ro

Universitățile din Cluj rămân fără profesori. Se angajează la multinaționale din cauza salariilor. Vezi cât primește un dascăl: 1

Marcel Cremene a fost 15 ani profesor la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. Banii castigati erau tot mai putini, iar munca tot mai multa. Asa ca a abandonat totul si s-a angajat la o companie IT pe un salariu triplu.

Marcel Cremene, angajat companie IT: “Nu erau atatea granturi si pe partea de cercetare era tot mai greu sa obtii finantare. Acum lucrez pe un proiect care are legatura cu domeniul call-centerurilor.”

Universitatile considera fenomenul ingrijorator si spun ca incearca sa atraga proiecte finantate mai bine.

Mirela Botan, purtator de cuvant Universitatea Tehnica Cluj-Napoca: “Vorbim de colaborari cu alte institutii din randul universitatilor, dar si cu mari companii.”

Pentru ca in ultimii 5 ani au plecat 12 profesori, universitatea Babes Bolyai poate avea anual doar 500 de absolventi ai Facultatii de Matematica si Informatica. Posturile de profesori sunt scoase de doua ori pe an la concurs, dar nu se inscrie nimeni.

Vezi video aici:

Ana Soos, pro-rector UBB Cluj: “Am avut si o situatie in care cineva a dat concursul, a luat si cand a vazut conditiile salariale, nici nu a semnat. Un lector la noi porneste de la 2200 de lei, care evident nu se compara cu ce ofera firmele de IT.”

error: Content is protected !!