(Video) „Îmi imaginez un Cluj Verde”. Adoptă un arțar!

Updated on martie 28, 2017 Într-o acţiune de protest împotriva atacurilor corupţilor la OUG 51 care protejează pădurile, membrii şi simpatizanţii USR Cluj donează peste 1000 de arţari, (paltin de câmp, acer platanoides), tuturor celor care doresc să-i planteze în perioada 24-31 martie, pentru un Cluj mai verde, mai sanatos.

„1) Vă invităm in zilele urmatoare alături de noi la Parc Colina (la bunina rosie de pe harta), intre orele 16-19, astfel ca, in parteneriat cu Primaria Cluj si cu Eco Garden, să plantăm împreună arțarii si sa amenajam un parc care să concureze cu Parcul Central!

2) Vă rugăm să vă înscrieţi într-un comentariu la postare sau în mesaj privat cu numărul de copaci pe care-i doriţi şi zona de plantare!

Acţiunea noastră e în Cluj, dar dacă ştim că arţarii noştri vor avea parinţi buni, ne bucurăm să plece oriunde vor fi îngrijiţi ca să crească mari”, transmit organizatorii.

Vezi video aici:

Detalii tehnice plantare:

-distanţa dintre copaci: 3m;
-distanţa faţă de imobile: 2m;
-distanţa faţă de construcţii cu caracter temporar(garaje, garduri)-0;
– NU se platează pe aliniamentul drumurilor, acolo primăria va planta tei 🙂
-gropi plantare 40x40x40 cm,
-noroierea rădăcinilor cu un noroi cu îngrăşământ(eventual îi oferim noi noroiţi)
-udare serioasă la plantare
-minim trei udări saptamânale după plantare.

Recomandări zone de plantare:
-locurile de joacă
-pereţii “orbi” la 2 m de clădire (părţile laterale ale blocurilor unde nu sunt geamuri sau sunt doar geamuri mici, de aerisire, au fost neglijate în investiţiile în spaţiul verde, deoarece nu erau vizibile de la geamurile proprietarilor)
– triunghiurile dintre alei, micile zone dintre blocuri, neamenajate de asociaţiile de proprietari

Pe Facebook, deputatul USR Adrian Dohotaru a scris: „Îmi imaginez un Cluj Verde, care prin politici publice inteligente și participare cetățenească va crește calitatea vieții în oraș. Îmi felicit colegii pentru că au luat inițiativa plantărilor! Ne-am consultat cu civici și specialiști, care ne-au recomandat specii autohtone, nu invazive.

Cu galben sunt proprietăți private, inclusiv în Parcul Colina, iar aceste spații verzi din parc trebuie recuperate de autorități, așa cum am propus în mod repetat, prin negocieri ori exproprieri în interes public. Vorbiți cu Mona și Cosmin dacă vreți să plantați săptămâna asta și voi în parc sau în alte părți care vă sunt dragi”.

Artarii pot fi ridicati de la Parc Colina.sau de pe str. Ariesului 109
Alte informaţii la 0773986625 – Mona Varga

error: Content is protected !!