Cluj: Vezi pe cine dă vina Primăria în cazul copacilor seculari tăiați pentru construcția unui hotel

Updated on februarie 19, 2017 Biroul mass media al Primăriei Cluj-Napoca a transmis câteva clarificări în legătură cu tăierea arborilor din ceea ce era „Prima Grădină Botanică a Clujului”. Primăria spune că dacă nu eliberau autorizația, funcționarii se făceau vinovați de abuz în serviciu și dă vina, voalat, pe Garda de Mediu. Putea ataca Primăria în instanță autorizația Gărzii de Mediu? Presupunem că un inspector a mers la fața locului, a văzut că vor fi tăiați copaci. Nu puteau cere cei de la primărie clarificări? Sau decizia s-a dat din birou și gata?

„A fost emisă A.C. nr. 1218/05.10. 2015 pentru executarea lucrărilor de ”Imobil cu funcțiunea Hotel 2S+D+P+2E+2M, amenajari exterioare”, cu termen de execuție de 36 de luni de la data începerii lucrărilor (din data de 14.06.2016).

Cluj: Vezi pe cine dă vina Primăria în cazul copacilor seculari tăiați pentru construcția unui hotel 1

Autorizația de Construire emisă de Primăria Cluj-Napoca are la bază toate avizele și documentele necesare, inclusiv Decizia nr. 475/28.11.20113, eliberată de Agenția pentru Protecția Mediului (anexată prezentei informări), prin care se specifică faptul că proiectul nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Specificăm faptul că Primăria Cluj-Napoca a emis această autorizație de construire în conformitate cu legislația în vigoare. În cazul în care municipalitatea nu elibera autorizația de construire, funcționarii Primăriei se făceau vinovați de abuz în serviciu, în condițiile în care solicitantul avea toate avizele legale”, se arată într-un comunicat emis presei.

Locatarii imobilului istoric situat pe str. Mihail Kogalniceanu nr. 8 au făcut o sesizare către primărie pentru a încerca stoparea acestei construcții. „Vă facem o sesizare privind tăierile ilegale de arbori seculari care se fac acolo zilele acestea. Vă aducem la cunoştinţă că această grădină a fost prima Grădină Botanică a Clujului, după care a fost Grădina Prefecturii.

Cluj: Vezi pe cine dă vina Primăria în cazul copacilor seculari tăiați pentru construcția unui hotel 2

Acolo exista cel mai bătrân salcâm japonez din Transilvania (150-200 ani, conform specialiştilor USAMV şi Facutăţii de Biologie a UBB), care este acum un ciot de 2-3 metri. Această Grădină este lipită de imobilul nostru care este construit pe vechiul zid de apărare al cetăţii medievale a Clujului”, au transmis aceștia.

error: Content is protected !!