Cluj: „Eliminarea liniei 8 a dus la izolarea populatiei de dincolo de statia Aeroport”. Vezi ce spune primarul:

Updated on august 23, 2016 Cum era de așteptat, începerea lucrărilor la podul Traian a dat peste cap circulația autobuzelor și a „creat” clujeni nemulțumiți.

Pe pagina domnuleprimar.ro, Ștefan i-a adresat lui Emil Boc o scrisoare deschisă în care enumeră o serie de numulțumiri.

„Buna ziua, e inadmisibil ca intr-un oras modern, precum e Cluj-Napoca, transportul in comun sa aibe mari probleme, vorbesc de situatia transportului in comun care face legatura dintre Someseni – Marasti – Centru. Azi a fost prima zi in care s-a eliminat linia 8 si deja sunt probleme majore printre care amintesc:

1. Supraaglomerarea (excesiva) a liniei 5 si 8L
2. Liniile metropolitane refuza sa preia pasageri de la statia: Aviatia Utilitara (prima statie de dupa aeroport, acoperita pana ieri doar de linia 8)
3. Localnicii intarzie la locurile de munca, datorita programelor de circulatie mediocre si a distantei mari fata de statiile disponibile
4. Dublarea timpului de deplasare spre si dinspre statiile CTP (statile Aviatia Utilitara si Electromontaj ne fiind acoperite de vreo linie de transport)
5. Linia 5 nu face fata fluxului de transport de persoane spre si dinspre cartierul Someseni (avand in vedere ca inca nu a inceput anul scolar si deja e supraaglomerat)
6. Eliminarea liniei 8 a dus la izolarea populatiei de dincolo de statia Aeroport (spre iesirea din Cluj)
7. Liniile metropolitane sunt aglomerate si fara localnicii din cartierul Someseni, fapt ce a dus la refuzul soferilor de pe aceste linii sa mai preia pasageri
8. Supraaglomerarea liniei 5 duce la crearea unei imagini negative turistilor ce vin in orasul nostru pe cale aeriana si va duce treptat la scaderea atractivitatii orasului nostru pe plan international.

Intelegem faptul ca se lucreaza in partea centrala a orasului, insa elimanarea unei linii de autobuz (linia 8), care asigura transportul 100% a populatiei din cartierul Someseni in conditii optime a fost o greseala enorma realizata de CTP Cluj-Napoca. Va rugam sa luati masuri imediate.
Si dorim sa stim de ce s-a eliminat linia 8, linie ce asigura, precum am mai spus transportul in conditii optime a tuturor oamenilor din cartierul Someseni?

Asteptam cu mult interes raspunsul dumneavoastra. Respectele mele”.

Primarul Emil Boc i-a răspuns: „Stimate domnule Stefan,

Linia 8 va fi repusa in circulatie de la inceputul anului scolar – a fost un aspect ridicat de mai multi clujeni, pe care l-am discutat aseara cu Dl. Liviu Neag, director CTP Cluj-Napoca.

Multumim pentru implicare si colaborare pe aceasta tema”.

error: Content is protected !!