„Catre Institutul de Oncologie din Cluj, cei care mi-ati omorat mama: “dezinfectantele” voastre vin cumva de la Hexi Pharma?! Desi tratata pentru cancer si cu o evolutie promitatoare, mama a murit de septicemie, din cauza unei bacterii contactate in timpul unei spitalizari de rutina”

Updated on mai 26, 2016 Acuzații șoc din partea unei românce din Canada. Ligia Tibu acuză spitalele din România, și în special Institutul de Oncologie Cluj,  că i-au omorât ambii părinți, infectați când erau internați.

Pe Facebook,„Catre Institutul de Oncologie din Cluj, cei care mi-ati omorat mama: "dezinfectantele" voastre vin cumva de la Hexi Pharma?! Desi tratata pentru cancer si cu o evolutie promitatoare, mama a murit de septicemie, din cauza unei bacterii contactate in timpul unei spitalizari de rutina” 1Ligia Tibu: Sunt unul dintre cei care si-au pierdut pe cineva drag datorita sistemului sanitar din Romania. Mai exact, ambii parinti, infectati prin spitale.
Nu pot sa raman indiferenta la ce se intampla in tara si sper din tot sufletul sa se intervina transant, sa nu se mai moara nedrept si umilitor. Sper ca sistemul sa recunoasca in sfarsit ca situatia ii scapa de sub control si ca este nevoie de o schimbare radicala.

Ce am vazut prin spitalele romanesti este subiect de carte si film. Si fara sa vreau, compar cu tara in care locuiesc, poate pentru ca lucrez in domeniu. De neconceput sa se intample asemenea lucruri intr-o lume civilizata. Atat de multa coruptie, indiferenta, spaga, umilinta, mizerie si de-acum prea romanescul “ras in nas”.

Cand am fost la Institutul Oncologic din Cluj sa stau cu mama in ultimele ei zile, am intrebat cum este posibil ca nimeni sa nu treaca sa o vada in 24 de ore, sa nu o curete, sa nu ii schimbe pansamentele? Cum este posibil ca in timpul acesta medicii sa stea bisericute pe hol, cu telefoanele mobile, pe Facebook sau texting? De ce nu exista sapun si hartie igienica la baie si de ce nu se izoleaza bolnavii infectiosi? Cum e posibil sa tii in acelasi salon un caz infectios si foarte contagios cu inca trei care nu au nimic?
De ce nu poarta nimeni halate si incaltaminte de protectie daca asa este regulamentul?
De ce asistentele trateaza cu indiferenta bolnavii si le raspund in raspar? De ce se ia spaga non stop si nu intervine nimeni?
La toate intrebarile mele mi-a raspuns un doctor chirurg, foarte nervos ca l-am chemat insistent sa o vada pe mama: “Aici nu e Canada!”

Va asigur ca nu e nimic extraordinar si special in Canada. Doar ca personalul este instruit si trimis la cursuri de perfectionare in fiecare an, se face curatenie non stop, nu se fura si nu se ia spaga.

Eu zic ca nu-i asa de greu sa incercam. Ma bucur ca domnul Ciolos incearca sa faca ceva, dansul si alti putini romani cu suflet cinstit si minte clara. Pentru cei ramasi acasa si pentru noi cei plecati, care ne ingropam parintii intre doua zboruri si intre asteptari chinuitoare pe aeroporturile lumii.

( Desi tratata pentru cancer si cu o evolutie promitatoare, mama a murit de septicemie, din cauza unei bacterii contactate in timpul unei spitalizari de rutina).

error: Content is protected !!