(Video) Turiști americani despre Cluj: „Cafeaua/restaurantele cu adevărat îngrijite, parcuri excelente și viață de noapte fenomenală”

Updated on octombrie 10, 2022 Doi vloggeri din Statele Unite, veniți pentru prima dată în România, au fost impresionați de Cluj Napoca. Hannah și Trey s-au căsătorit anul trecut, iar după nuntă și-au cumpărat bilete doar dus către Europa dorind să vadă cât mai mult din bătrânul continent. Și au ajuns și în România, la Cluj.

Locul asta este mult mai mișto decât m-aș fi așteptat! Nu am avut mari așteptări, dar arată foarte cool. Ne-am simțit ca acasă în Cluj. Este foarte asemănător cu locul din care suntem, cu Nashville, în ceea ce privește cafeaua/restaurantele cu adevărat îngrijite, parcuri excelente și viață de noapte fenomenală. Este, probabil, locul din Europa în care ne-am simțit cel mai bine până acum! Clujul a fost excelent de vizitat și cel mai mare regret al nostru a fost că nu am petrecut mai mult timp aici. Dar asta înseamnă doar că va trebui să ne întoarcem!, au spus ei, potrivit adevarul.ro.

(Video) Turiști americani despre Cluj: „Cafeaua/restaurantele cu adevărat îngrijite, parcuri excelente și viață de noapte fenomenală” 1

Tinerii au vizitat mai multe obiective din oraș. Ajunși în centrul istoric, au remarcat clădirile vechi de sute de ani și catedrala gotică. Totodată, ei au amintit că orașul a fost atestat încă de acum 2.000 de ani.

„La fel că majoritatea orașelor europene, centrul orașului este și centrul istoric. Iar Clujul nu este diferit din acest punct de vedere. Centrul vechi are atestare de 2.000 de ani și chiar are ruine romane în centrul pieței.

Și pentru că vorbeam de centru, ne aflăm chiar în piața centrală, Piață Unirii, care este reprezentativă ca imagine pentru Cluj-Napoca. Și dacă suntem aici, trebuie să intrăm să vizităm biserica catolică gotică. Îmi plac la nebunie bisericile gotice. Un lucru grozav legat de această biserica este că permite accesul gratuit, deci nu a trebuit să plătim nimic că să o vizităm. Cu toate acestea, donațiile sunt apreciate, deci dacă aveți câțiva lei românești sau chiar și euro, îi puteți lasă în cutia de donații”au relatat cei doi.

De aici, ei au vizitat alte obiective turistice, inclusiv Muzeul de Istorie a Transilvaniei.

„Chiar vizavi de biserica franciscană este Muzeul de Istorie a Transilvaniei. Am intrat pentru că era chiar aproape și observ că accesul este gratuit pentru toți vizitatorii în prima duminică a lunii. Noi am plătit 20 de lei pentru amândoi, ceea ce înseamnă 4 dolari.

E extrem de interesant, dar un lucru trebuie reținut: explicațiile nu sunt în engleză, nu au traducere în limba engleză. Totuși, un lucru pe care îl poți face și pe care Hanna mi l-a amintit, este să intri pe Google Translate, să fotografiezi panoul cu explicații și vei obține traducerea”, e trucul găsit de cei doi americani.

error: Content is protected !!