(Video) Casa Barolo, oaza de relaxare de lângă Cluj Napoca, se vinde pentru 1 milion de euro

Updated on mai 14, 2024 (Video) Casa Barolo, oaza de relaxare de lângă Cluj Napoca, se vinde pentru 1 milion de euro 1

O celebră pensiune din județul Cluj este scoasă la vânzare în această perioadă. Casa Barolo este situată în satul Vlaha din comuna Săvădisla. Construită în 2012, cu o atenție deosebită la detalii și un design rafinat, pensiunea promite o experiență de neuitat.

Cu o suprafață construită de 809 mp, Casa Barolo oferă spațiu generos pentru 30 de turiști. Cele 10 camere spațioase, dotate cu băi private, oferă confortul necesar pentru o ședere relaxantă. Oaspeții pot beneficia de o varietate de facilități, inclusiv o piscină interioară, un spa relaxant și un ciubăr tradițional în aer liber, perfect pentru a vă bucura de priveliștile spectaculoase ale zonei.

„Unul din aspectele relevate de pandemie a fost dorința, nevoia și obișnuința oamenilor de a evada în natură, de a se întoarce la firul ierbii la propriu și a o simți rece sub tălpi atunci când orașul devine sufocant. Este o afirmație susținută și de statisicile ultimilor cinci ani care au adus rate record de ocupare a pensiunilor turistice, cele cu un concept solid funcționând cu calendarul ocupat în avans de la sezon la sezon. Luarea unei pauze de “urban” este o tendința care va rămâne, ceea ce face că cererea pentru spații de recreere să păstreze o curbă ascendentă, alimentată și de alte două fenomene simbiotice – downshifting (din partea proprietarilor de pensiuni) și înmulțirea nomazilor digitali, a celor ce pot lucra de oriunde atâta vreme cât rețeaua de internet zbârnâie.

Așadar, dacă ești unul din cei tentați de retragerea din urbanul zgomotos și nesigur, de găsirea unui mod de viață mai liniștit sau a unei investiții sănătoase Casa Barolo poate fi locul potrivit – o pensiune cu design atent proiectat și executat ce poate adăposti până la 30 de persoane. Proprietatea este cu atât mai atrăgătoare cu cât este situată în Vlaha, la 20 km de Clujul capitală a Vestului, oraș cu o viață de business trepidantă care cere team buildings, retreats și evenimente sau simple sesiuni mai lungi de remote work.

(Video) Casa Barolo, oaza de relaxare de lângă Cluj Napoca, se vinde pentru 1 milion de euro 2 (Video) Casa Barolo, oaza de relaxare de lângă Cluj Napoca, se vinde pentru 1 milion de euro 3

Clădirile Casei Barolo sunt interpretări în cheie minimalistă a tot ce înseamnă material tradițional – lemn, piatră, cărămidă și var alb. Ici colo accente metalice negre punctează și dau ritm. Atrag atenția liniile simple trasate de fibra lemnului ce predomină fără a copleși. De pe poteca ce urcă spre clădiri ele se arată privirii ca un adevărat chalet cu obloane simplificate până la esență. Totul poartă semnătura designerului Kun Adalbert.
Sunt patru corpuri de clădire totalizând 624 mp utili dispuși pe trei nivele – subsol, parter și mansardă, totul așezat pe 1788 mp teren.

Zona privată propune dormitoare spațioase și pline de lumina, cu băi impecabile și dușuri comode de tip walk-in. Sunt patru camere cu băi proprii și acces direct în grădina la parter și alte patru camere la etaj. Cele două apartamente cu câte două camere au șemineu, balcon și chicineta.
Zona de lucru este situată la etaj – birou și sala conferințe utilată cu smart TV, flipchart, whiteboard și aer condiționat pentru 20 de persoane cu posibilități de extindere. Căutând echilibrul sub semnul lui mens sana în corpore sano – sala de conferințe perfect dotată ca să stimuleze sinapsele își găsește partener în sala de fitness ce destinde mușchii și da vigoare.

La parter sunt bucătăria și restaurantul cu masă comună lungă cât să încapă toată lumea, cumva forțând prietenește cunoașteri și povești între comeseni din grupuri diferite – o expresie simbolică pentru generația tânăra a momentului. Mesele pot fi însă aranjate și pentru grupuri mici, dacă evenimentul o cere.

Corpul A este destinat relaxării ce poate lua forme competitive la mesele de gaming și foosball sau leneșe în fața home cinema ori la o cafea, o carte și-o visare în colțul cu perne vag orientale. Godinul din saună, ingenios realizat din pietre captive într-o plasă metalică, demonstrează funcționalitatea unui design inteligent ce folosește această materie primă pe postul a zeci de “baterii” naturale ce se încing și eliberează căldură molcom, în timp. Tot aici sunt un centru spa și o piscină cu apă încălzită, corpul de clădire având pereți vitrați masiv pentru ca lumina verdelui de-afară să intre înăuntru. Un leagăn și un ciubăr fac concurență serioasă toropelii oferite de fotoliile confortabile ascunse de vipie sub poală unui acoperiș generos (ciubarul face însă cu adevărat ravagii iarna). O atenție aparte a fost acordată zonei de outdoor cooking unde două grătare serioase fac casă bună cu o minunată sobă spoită cu var alb. Ușile ei sunt coapte de flăcările atâtor tocane și plăcinte pe care nu le poți bănui decât delicioase.

(Video) Casa Barolo, oaza de relaxare de lângă Cluj Napoca, se vinde pentru 1 milion de euro 4 (Video) Casa Barolo, oaza de relaxare de lângă Cluj Napoca, se vinde pentru 1 milion de euro 5

Zona această oferă ocazia perfectă de a gusta locul prin tot ce are mai crocant și proaspăt în grădinile satului și de a întregi astfel senzorial experiența oferită turiștilor aflați în vacanță, la un eveniment corporate sau privat. La finalul zilei, pe când soarele-și apune blând ardoarea, un pahar de vin alături de colegi și prieteni pune viață și convivii într-o dispoziție filosofică. Proprietatea este o oportunitate de investiție și/ sau reconfigurare a stilului de viață, aducând ce e mai bun din civilizație într-un spațiu natural atemporal”, se arată în anunțul postat de Agenția Sotheby’s Reality Romania Imobiliare

error: Content is protected !!