(Video) Clujeanul care și-a cumpărat 5 apartamente pe malul mării în Italia cu banii de pe 1 apartament din Cluj

Updated on mai 14, 2024 (Video) Clujeanul care și-a cumpărat 5 apartamente pe malul mării în Italia cu banii de pe 1 apartament din Cluj 1

Cluj-Napoca se confruntă cu o problemă majoră de mai mulți ani, prețurile exorbitante ale locuințelor. Această realitate a stârnit o dezbatere aprinsă în rândul locuitorilor, cu mulți punând la îndoială justificarea costurilor tot mai ridicate.

Un clujean a reușit cu suma de 220.000 de euro să achiziționeze nu unul, ci cinci apartamente de trei camere în Italia. În schimb, în Cluj, aceeași banii ar fi suficienți doar pentru un singur apartament, de multe ori de o suprafață mai mică. Un blogger a realizat un sondaj, întrebând aleatoriu locuitorii orașului despre opinia lor legată de prețurile apartamentelor. Răspunsurile obținute reflectă o frustrare generală și o nemulțumire din partea multora.

Se justifica prețul la apartamente în Cluj”, a întrebat bloggerul.

Nu este o mizerie, sunt proprietar de apartament, dar pot să spun că este o mizerie. Dau în chirie apartament, dar pot să spun că prețurile la chirii sunt o mizerie. Ar trebui să fie un program foarte, foarte clar, prin care să se construiască locuințe sociale, nu mai multe locuințe. Cum am spus un candidat, locuințe sociale, locuințe care să fie date la tineri la prețuri rezonabile. Doar așa vor scădea prețurile la chirii și prețurile apartamente”, a răspuns un clujean.

Alt clujean este de părere că trebuie să stai cu mulți colegi într-un apartament pentru a-ți putea permite o chirie: „Depinde cu cine stai aici, dacă stai cu mai mulți oameni? Ok, da, cel puțin 7 crezi că e justificat prețul la apartamente în Cluj?”, a spus aceasta.

În schimb, un clujean a spus că a cumpărat 5 apartamente pe malul mării în Italia cu banii de pe un apartament din Cluj. „Dacă se plătește, da, dar e păcat. De exemplu, eu am cumpărat cu 220.000 EUR 5 apartamente de 3 Camere pe malul mării Tireniene, în nordul Calabriei, cu 220.000.  Cu 220.000 aici cred că cumperi, să zic la cheie, amenajat, cum le-am luat eu, cumperi unul, unul de trei camere cred că, nu știu dacă îți ajung”.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Vlad Borla (@vladborla)

error: Content is protected !!