(Video) O pisică a mers să nască la o clinică veterinară. Dr. Mădălina Stanciu: „A mieunat puternic la ușă” ca să fie primită

Updated on aprilie 12, 2024 (Video) O pisică a mers să nască la o clinică veterinară. Dr. Mădălina Stanciu: „A mieunat puternic la ușă” ca să fie primită 1

Un eveniment impresionant a avut loc la o clinică veterinară, marți noapte, când o pisică gestantă a intrat singură în instituție și a născut patru pisoi, doi masculi și două femele.
Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum pisica albă se îndreaptă de una singură spre intrarea în clinică, mieunând și așteptând în fața ușii. După aproape un minut, este observată de doi medici, care o conduc apoi într-un salon.

Dr. Mădălina Stanciu de la clinica din Iași a relatat că acest caz este unul fără precedent în istoria spitalului, conform Ziarul de Iași.
Spitalul având program non-stop, medicii de gardă au început să audă în jurul orei 01:00 un mieunat puternic la ușă. Au găsit această pisicuță, care a intrat în spital și la interval de câteva minute, să zic jumătate de oră, a fătat. Doi motănei și două pisicuțe. A fost un moment emoționant.

Inițial am crezut că a adus cineva pisicuța, mămica cea deșteaptă, dar uitându-ne pe camere am descoperit că pur și simplu a venit singură. Nu ni s-a mai întâmplat până acum, și cumva ne întărește ideea asta că suntem importanți chiar și pentru animăluțele care vin singure, fără stăpân. Avem filmarea ( vezi de la min 2:40 ) în care se vede cum ea merge și încearcă ușa de la spital, se așază în față și miaună”, a declarat aceasta , conform Ziarul de Iași.

Clinica plănuiește acum să dea spre adopție atât mămica, după ce va fi sterilizată, cât și pisoii, după ce vor fi înțărcați. Medicul a menționat că se va organiza un sondaj pentru a alege numele pisoilor și că ideal ar fi ca aceștia să fie adoptați în perechi, dar pot fi dați și separat dacă nu se găsesc adoptatori pentru grupuri, conform Stirile Pro Tv.

Care este motivul pentru care pisica vine după tine indiferent unde pleci
Unul dintre cele mai dese cazuri pentru care felina umblă după stăpân este că se apropie ora mesei și îi este foame. Momentul reprezintă un eveniment pentru animal și de aceea nu vrea să-l rateze sub nicio formă.

De asemenea, experții spun că acest gest apare și atunci când te vede după o pauză. Dacă ai fost plecat toată ziua la serviciu înseamnă că pisica ți-a simțit lipsa. I-a fost dor de tine și vrea să-ți arate așa cum știe ea, scrie Fanatik.

Medicii veterinari mai spun că acest gest poate fi interpretat și ca o anxietate de separare, motiv pentru care stăpânii trebuie să fie foarte atenți la pisicile lor. Asigură-te că este bine și că nu are și alte simptome de suferință.

Mai mult decât atât, specialiștii susțin că pisica te poate urmări și pentru că pur și simplu îi place compania ta. Anumite rase de feline, printre care se numără Ragdoll, Sphynx sau Maine Coon, pot avea personalități asemănătoare cu cele ale câinilor.

Pisica urmărește stăpânul de curiozitate
Pisica mai urmărește stăpânul și de curiozitate, susțin veterinarii și cercetătorii care le-au analizat comportamentul de-a lungul anilor. Acest obicei apare atunci când animalul de companie este plictisit sau nu mai găsește nimic de joacă prin casă.

În această situație ar fi bine să te gândești să cumperi jucării și diverse accesorii pentru felină, pentru a avea o ocupație. În plus, se pare că pisica vrea atenția și afecțiunea ta atunci când umblă după tine prin locuință.

De cele mai multe ori recurge la acest comportament când este speriată sau când s-a produs o schimbare în rutina sa zilnică. Fii cu băgare de seamă la ce se întâmplă în casă, mai ales dacă pisica începe să te urmărească brusc.

error: Content is protected !!