România se mută la Cluj. Era și timpul. „Clujule, vezi că venim. Și anul ăsta mutăm Vama la Untold!”

Updated on august 3, 2023 România începe de azi migrația de Untold. vedete, DJ, festivalieri vin la Cluj pentru o nouă ediție de excepție Untold. Cea de-a VIII-a ediţie Festivalului UNTOLD, unul dintre cele mai mari din Europa, începe, astăzi, la Cluj și aduce pe cele opt scene ale sale peste 250 de artiști români și internaționali de top. Tema ediției din acest an este „Lumina Phoenix” inspirată din legenda păsării Phoenix. Organizatorii au pregătit un adevărat târg al magiei în parcul central din Cluj, iar zeci de mii de spectatori sunt așteptați la concert, potrivit Rador.

Vama: Clujule, vezi că venim. 😎🫵 Și anul ăsta mutăm Vama la Untold! 😎🤘
România se mută la Cluj. Era și timpul. „Clujule, vezi că venim. Și anul ăsta mutăm Vama la Untold!” 1

Lucian Mindruta: Noapte si Cluj. Asta e mixul perfect. Sau Kolozsvar. Cum preferati!
România se mută la Cluj. Era și timpul. „Clujule, vezi că venim. Și anul ăsta mutăm Vama la Untold!” 2

OLiX: Bună dimineațaaaa! ☀️🥳 Diseară de la ora 18:00 ne vedem pe Mainstage, la UNTOLD! ✨
România se mută la Cluj. Era și timpul. „Clujule, vezi că venim. Și anul ăsta mutăm Vama la Untold!” 3

DJ ANTENNA: Începem în forță astăzi!
Deschidem festivalul cu emisia live @kissfmromania de la 16:00 și mai târziu în noapte ne rupem papucii de la 1:30 la scena Retro Fantesia.
România se mută la Cluj. Era și timpul. „Clujule, vezi că venim. Și anul ăsta mutăm Vama la Untold!” 4

Paul Damixie: C’ya on 4 August at UNTOLD with my new bangers🔥
România se mută la Cluj. Era și timpul. „Clujule, vezi că venim. Și anul ăsta mutăm Vama la Untold!” 5

Kiss FM: Ne-am trezit cu noaptea-n cap și am ajuns în Cluj-Napoca! 😍 Ne vedem la UNTOLD!
Mulțumim, HiSky! We 💋 you!

Clujul ar putea obține 80 de milioane de euro în urma festivalului Untold, bani care vor ajunge la hotelieri, malluri, restaurante și chiar la privații care găzduiesc turiști în aceste zile. Untold începe joi, 3 august, la Cluj, și va dura până duminică, 6 august.

Anul acesta, numărul lor va fi mai mare ca oricând, iar de aici va rezulta o sumă mai mare – bani cheltuiți de zecile de mii de fani pe hoteluri, pensiuni sau gazde private, dar și în magazine, restaurante și alte locuri din Cluj.

În primul rând, noi când spunem bani care rămân în comunitate nu vorbim de biletele și abonamentele pe care noi le vindem. Vorbim de extra bani pe care oamenii îi cheltuie după ce au ajuns la festivaluri, după ce se presupune că au deja abonamentul cumpărat. Vorbim doar de cheltuielile în zona de cazare, mâncare, shopping, transport în comun.

Cifrele astea le avem de la partenerul nostru bancar, Banca Transilvania, care aici în Cluj, sigur că monitorizează și la nivel de național, fiind cel mai mare operator bancar, au acces la tranzacții, la informațiile financiare și de acolo reușim să extragem într-un mod foarte acurat astfel de informații. E bazat pe cifrele lor, dar și pe informațiile pe care le avem și noi, și pe studiile pe care le facem și noi”, spune Edi Chereji, potrivit Adevarul.

Spre comparație, Untold îi costă în acest an pe organizatori circa 20 de milioane de euro. Managerul Edi Chereji spune că organizatorii Untold, Neversea și Masiff, festival care are loc în Poiana Brașov, au investit în acest an 20, 16, respectiv 3 milioane de euro în cele trei festivaluri.

Pentru că dimensiunea festivalului de la Constanța e un pic mai mică decât aici, la Cluj. Dar dacă la Cluj am spus între 45 și… iată, în acest an estimăm să avem în jur de 80 de milioane de euro bani care rămân în comunitatea clujeană și după festival. Și la Constanța cifrele au fost unele impresionante.

Între 30 și până în 50 de milioane de euro bani care au rămas pe litoral. Sigur, nu doar în orașul Constanța, pentru că acolo cumva lumea circulă mult mai mult în întreaga regiune pe timpul festivalului”, adaugă Chereji.

Pentru cei nemulțumiți, organizatorii spun că au luat câteva măsuri. În acest sens, mai multe panouri fonoabsorbante de ultimă generație au fost achizițonate numai în acest an.

Problema deranjului sau a zgomotului e o problemă de care ținem cont și luăm an de an măsuri, pentru a deranja cât mai puțin. Am investit în bariere fonice, panouri fonoabsorbante, și ne străduim an de an să găsim cele mai bune măsuri în acest sens.

Până acum, efortul nostru a fost răsplătit, pentru că, deși mai există unele nemulțumiri, din datele pe care le avem peste 95% dintre clujeni apreciază și susțin acest festival, conștienți că micile neplăceri sunt mult mai puține decât beneficiile pe care evenimentul le aduce. Astfel, tot mai puțini oameni se plâng de zgomot”, mai spune Chereji.

error: Content is protected !!