Un nou mini-cartier apare lângă Cluj Napoca

Updated on mai 10, 2024

Un nou mini-cartier apare lângă Cluj Napoca 1

Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj a dat joi un aviz favorabil construirii unor locuințe unifamiliale și cuplate în comuna Gilău.

Proiectul, analizat în cadrul ședinței comisiei, vizează un teren cu o suprafață totală de 11.355 mp, situat în intravilanul comunei Gilău, la sud de localitate. Regimul maxim de înălțime al clădirilor este de S/D+P+E/M (subsol/demisol + parter + etaj/mansardă).

Beneficiarul investiției este Bîlc Virgil (din comuna Gilău) și asociații. Zona studiată prin Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) este formată din două parcele cu destinație arabil, ambele fiind proprietate privată, informează Ziua de Cluj.

„Odată cu explozia demografică a municipiului Cluj-Napoca și a zonei metropolitane, există o cerere foarte mare pentru locuințe. Situarea zonei studiate prin P.U.Z. în interiorul intravilanului cu destinație de locuire, susține viabilitatea şi oportunitatea dezvoltării zonei în cauză”, se arată în memoriul de prezentare.

În interiorul fiecărei parcele propuse se vor asigura câte 2 locuri de parcare pentru fiecare unitate locativă. De asemenea, Zona funcțională Ve este propusă în vederea reglementării părții din parcela care va fi amenajată ca spații verzi. Se va prevedea o suprafață de 501 mp cu destinația de spațiu verde cu acces public, care se va putea extinde în etapele următoare și pe terenurile învecinate la vest, nord-vest și nord.

Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a propus un aviz favorabil condiționat de revizuirea reglementărilor zonelor de locuire.

error: Content is protected !!