Un restaurant își taxează clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie: „Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”

Updated on mai 10, 2024 Un restaurant își taxează clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie: „Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă” 1
Încercând să reducă risipa alimentară, administratorul unui restaurant din Viena a hotărât să îi taxeze pe clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie. Măsura a fost adoptată, de asemenea, și de un restaurant din Elveția, relatează Blick, conforrm Adevarul.

În acest sens, persoanele care aleg să mănânce la restaurantul cu specific chinezesc Lucky Wok, situat în cartierul Floridsdorf din Viena, și nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie vor trebui să scoată din buzunar doi euro.
Anunțul cu privire la taxă se regăsește în meniul restaurantului cu specific chinezesc: „Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”.

Dar cine se uită la meniul unui restaurant unde mănânci cât poți?”, s-a întrebat un client după ce o chelneriță i-a atras atenția asupra acestui lucru.
Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este o risipă completă”, a declarat conducerea Lucky Wok.

Această măsură antirisipă a fost adoptată și de un restaurant din Baden, Elveția. Astfel, clienții care nu mănâncă tot ce au în farfurie sunt taxați cu 5,1 euro.
Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a afirmat proprietarul restaurantului Salman Ghauri, care a copilărit în India. „Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect. Întotdeauna îmi avertizez clienții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Farfuriile se întorc aproape întotdeauna goale”, a declarat el, conform Stirile Kanal D.

Român revoltat după ce a găsit pe bonul de la restaurant o taxă de reciclare
Bărbatul a relatat că a fost surprins să descopere pe nota de plată o taxă de garanție pentru două sticle de bere, pe care le consumase la restaurant, dar pe care nu le-a luat acasă. Acest lucru l-a determinat să intre în conflict cu ospătarul și să refuze să plătească taxa adițională.

M-am certat cu un ospătar deoarece pe bon apăreau 2 garanții de returnare pentru 2 beri la sticlă pe care le-am consumat. Ce porcărie mai e și asta să îți impună să plătești taxa de garanție, dar ei să păstreze sticlele?”, a scris clientul indignat pe Reddit, conform RTV.

„Sunt eu bătut în cap și nu mai înțeleg cum funcționează lucrurile sau ăștia încearcă să te fure și la 50 de bani după ce că prețurile sunt exagerate în unele locuri!”, a completat acesta.

error: Content is protected !!