Așa e și în Cluj? Peste un milion de tineri locuiesc cu părinții în România. Băieții părăsesc cel mai greu casa părintească

Updated on septembrie 24, 2020 Peste un milion de tineri din România locuiesc cu părinții, o cifră care a crescut constant în ultimii 20 de ani. Sociologii spun că tendința este previzibilă ținând cont că noua generație nu pune mare preț pe ce așteaptă societatea de l ea.

Fetele sunt primele care pleacă din casa părinților, în jurul vârstei de 25 de ani. Le urmează și băieții, la 30 de ani. Tendința e ca vârsta părăsirii casei părintești să fie mai mare. În urmă cu 20 de ani, doar 3 din 10 bărbați de 30-34 de ani mai locuiau în casa natală, informează digi24.ro.

Așa e și în Cluj? Peste un milion de tineri locuiesc cu părinții în România. Băieții părăsesc cel mai greu casa părintească 1

Dacă în 2002, 58,5 la sută dintre bărbații de 25-29 de ani locuiau cu părinții. 20 de ani mai târziu, numărul lor a ajuns la 63,5 la sută.

„Bărbatul, la rândul lui, preferă prima dată să trăiască viața așa cum viața este percepută în anul de grație 2020 decât să se așeze la casa lui, așa cum era presiunea în anii 90-2000. Ceea ce se întâmplă acum este o aliniere la comportamentul occidental.

Comportamentul occidental care ne-a devenit extrem de cunoscut odată ce societatea s-a deschis către valorile de acolo. Și atunci nu facem decât să investim mai mult în noi decât în ceea ce societatea aștepta de la noi”, explică Gelu Duminică, sociolog.

error: Content is protected !!