(Video) 6 jandarmi care alergă după o lebădă rătăcită: „Gestul colegilor noștri ne reamintește că orice ființă, indiferent de specie, merită tratată cu grijă, respect și dragoste”

Updated on februarie 2, 2024 (Video) 6 jandarmi care alergă după o lebădă rătăcită: „Gestul colegilor noștri ne reamintește că orice ființă, indiferent de specie, merită tratată cu grijă, respect și dragoste” 1

Pe rețeaua de socializare Facebook, un clip video care surprinde câțiva jandarmi din Arad și o lebădă traversând centrul orașului a devenit rapid viral. Imaginile surprinse miercuri seara arată șase jandarmi determinați să ajute pasărea care rătăcise pe jos în mijlocul traficului și chiar în zona liniilor de tramvai.

Eforturile celor șase jandarmi erau îndreptate către salvarea lebedei, care părea neobișnuit de departe de habitatul său natural. Cu toate acestea, intervenția jandarmilor nu a trecut neobservată de trecători și locuitorii din zonă, care au început să se distreze copios în timp ce asistau la această scenă neobișnuită.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Arad au postat și ei filmulețul și au transmis un mesaj cu privire la „acțiunea Lebăda” din centrul orașului.

„Desigur, situația poate părea amuzantă la prima vedere – șase jandarmi alungând o lebădă. Deși în prima instanță aceasta poate părea o poveste amuzantă, adevărul este că maiestuoasa pasăre se afla în pericol de a fi accidentată, fiind total dezorientată în mijlocul orașului Arad.

Lebăda, în căutare de hrană,speriată și rătăcită pe liniile de tramvai a fost ghidată în siguranță spre lacul Pădurice. Gestul colegilor noștri ne reamintește că orice ființă, indiferent de specie, merită tratată cu grijă, respect și dragoste”, este postat mesajul Jandarmeriei pe pagina de Facebook alături de un filmuleț, potrivit adevarul.ro.

Lebădă slăbită, salvată din județul Satu Mare și eliberată în Oradea

Lebăda a fost găsită de un localnic din Dindești, județul Satu Mare, care a luat legătura cu medicul veterinar din localitate.

Veterinarul a sesizat Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare cu privire la lebădă, iar DSVSA Satu Mare a contactat Garda de Mediu Satu Mare. Mai apoi, directorul Gărzii de Mediu, Vasile Fănățean a luat legătura cu Asociația Milvus Group, organizație non-profit, non-guvernamentală, dedicată protecției păsărilor și a naturii.

,,Colegul nostru, Lőrinc Bărbos a preluat pasărea, iar ziua următoare soția lui a transportat-o și a predat-o lui Ana-Daniela Ciocan din Oradea, voluntar care a îngrijit deja numeroase animale sălbatice rănite”, au spus cei de la Milvus Group, potrivit portalsm.ro.

După ce și-a recăpătat puterile, lebăda a fost inelată și eliberată pe Crișul Repede, sub privirile curioase a trecătorilor.

Imagini inedite cu animale sălbatice în Parcul Natural Putna Vrancea

Mai multe animale sălbatice au fost surprinse în habitatul lor natural, din Munții Vrancei, de camerele de monitorizare amplasate de specialiști. Imaginile au fost înregistrate chiar în luna ianuarie în arealul sălbatic și atât de frumos al Parcului Natural Putna Vrancea.

„Farmecul iernii și frumusețea naturii sălbatice! În această perioadă a anului, natura se transformă într-un spectacol fermecător, iar animalele sălbatice își găsesc modalități ingenioase de a face față frigului și zăpezii. Lupii străbat pădurile în căutare de hrană, cerbii și căprioarele defilează în diminețile înghețate, iar urșii așteaptă cu nerăbdare primele semne de primăvară”, se arată într-o postare pe pagina de socializare a Parcului natural Putna Vrancea.

error: Content is protected !!