Cluj Napoca are anul acesta cel mai mare buget din istorie. Pe ce vor fi cheltuiți cele 721 de milioane de euro

Updated on ianuarie 17, 2024 Municipiul Cluj-Napoca are, pentru anul în curs, cel mai mare buget din istorie, cifrat la 721 de milioane de euro.

“Din bugetul de 721 de milioane de euro, 43% merg pentru dezvoltare (406 milioane de euro) şi restul pentru funcţionare (314 milioane de euro). Avem o creştere de 25% faţă de bugetul anului anterior, bazată pe investiţii, cea pe consum e ca un foc de artificii, produce rezultate pe moment, dar când s-au terminat artificiile ne scufundăm în beznă“, a spus primarul Emil Boc, potrivit agerpres.ro.

Cluj Napoca are anul acesta cel mai mare buget din istorie. Pe ce vor fi cheltuiți cele 721 de milioane de euro 1
(Foto Facebook Visit Cluj)

El a adăugat că bugetul respectiv reflectă viziunea politică a alianţei PNL-UDMR şi că în anul în curs 24 de proiecte vor începe efectiv, vor intra “la lopată”, acestea fiind în valoare de 240 de milioane de euro. Primarul Boc a enumerat centura metropolitană, metroul, care intră în faza de lucru în Floreşti, Spitalul Regional de Urgenţă, conectarea Clujului la autostradă, Hub-ul educaţional din Borhanici, un cămin de bătrâni, pistă de biciclete Calea Turzii – str Observatorului.

Alte proiecte vizează aducerea a 18 autobuze electrice noi şi reabilitarea termică a 16 blocuri.

Obiectivul este de menține atractivitatea Clujului ca orașul nr. 1 în România în materie de calitate a vieții și oraș de referință în UE. În asta se transpune toată politica pe care o promovăm noi, o viață cât mai bună la Cluj-Napoca”, a spus Boc.

Primarul a precizat că meritul pentru cel mai mare buget din istoria orașului este al clujenilor și a administrației locale care a fost capabilă să atragă fonduri europene, pentru că ”înainte de a împărți, trebuie să produci”.

Acesta a arătat că două treimi din fondurile bugetului pe anul 2024 vin din fonduri europene și naționale, ceea ce arată performanța administrativă a actualei echipei de la Primăria Cluj-Napoca.

”În acest an începe implementarea efectivă în teren, faza de lopată, de utilaje în teren, a 24 de proiecte în valoare de 240 de milioane de euro.

La centura metropolitană se intră la lucru în teren, pe primul tronson, la metrou se trece la faza de lucru în Florești. Spitalul Regional de Urgență este susținut de noi și corelarea cu ce înseamnă infrastructura, conectarea Clujului la autostradă, Hub-ul educațional din Borhanici, cămin de bătrâni, pistă de biciclete Calea Turzii – str, Observatorului”, a arătat Boc.

error: Content is protected !!