(Foto) Amfiteatrul Transilvania. „Peisajul îți taie răsuflarea. Nu am văzut in multe locuri din tara asta așa priveliște”

Updated on august 1, 2023 Cu o localizare pitorească în satul Moieciu de Jos, România, Amfiteatrul Transilvania este o proprietate fermecătoare care încântă turiștii în căutare de liniște și frumusețe naturală. Cu o suprafață de aproximativ 100 de hectare, această locație izolată oferă o panoramă deosebită asupra celor mai frumoși munți din zonă.

Amfiteatrul Transilvania este situat la o altitudine de aproximativ 1200 de metri și oferă o perspectivă panoramică de 360 de grade către munții Bucegi și Piatra Craiului. Proprietatea se află la o distanță de aproximativ 197 km de București și doar 41 km de Brașov. Această locație idilică este una dintre cele mai frumoase puncte de belvedere din județul Brașov, iar accesul se poate face atât pe jos, urmând traseul ecoturistic T9, cât și cu mașina, pe un drum forestier colorat cu mov pe hartă.

(Foto) Amfiteatrul Transilvania. „Peisajul îți taie răsuflarea. Nu am văzut in multe locuri din tara asta așa priveliște” 1

Amfiteatrul Transilvania impresionează prin clădirile sale vechi de peste 200 de ani, restaurate cu grijă și atenție pentru detalii. Acestea erau folosite în trecut pentru depozitarea fânului, iar acum au fost transformate în camere de cazare ecologice. Această abordare eco-friendly este un punct de atracție pentru turiștii interesați de o experiență autentică și respectuoasă față de mediu.

Cu priveliști impresionante către munți și dotări confortabile, Amfiteatrul Transilvania este potrivit atât pentru turiștii în căutare de relaxare și liniște, cât și pentru cei pasionați de ecoturism și drumeții. Oaspeții pot bucura de aerul curat și natura înconjurătoare, creând astfel amintiri de neuitat.

(Foto) Amfiteatrul Transilvania. „Peisajul îți taie răsuflarea. Nu am văzut in multe locuri din tara asta așa priveliște” 2

Cum ajungi la Amfiteatrul Transilvania:

Există două variante pentru a ajunge la Amfiteatrul Transilvania: pe jos, urmând o potecă turistică marcată, sau cu mașina, pe un drum forestier. Cei care aleg să vină cu mașina trebuie să urmeze drumul clasic Brașov – Bran – Moieciu de Jos – Cheia. În schimb, cei pasionați de drumeții pot opta pentru o plimbare pe poteca traseului ecoturistic T9, oferind o experiență autentică și încântătoare pe picior de plai și gură de rai.

Jurnalistul Silviu Tudor Samuila a scris:

„Prima oprire am facut-o la Amfiteatrul Transilvania din Moieciu. Sotia s-a ocupat de cazare, deci m-am dus acolo cam in orb. Nu am dat nici macar o cautare pe google sau insta. Ea mi-a zis ca e misto, am crezut-o si nu am regretat. Partile bune:

1. Peisajul iti taie rasuflarea. Nu am vazut in multe locuri din tara asta asa priveliste.

(Foto) Amfiteatrul Transilvania. „Peisajul îți taie răsuflarea. Nu am văzut in multe locuri din tara asta așa priveliște” 3

2. Serviciile ireprosabile. Tot personalul este mai mult decat primitor, iti sare in ajutor orice ai cere si nu e nimic fals in amabilitatea oamenilor. A fost un accident pe sosea la Moieciu, a afectat electricitatea in zona, camera in care eram cazati a avut din cauza asta probleme cu apa calda si imediat am primit alta camera.

3. Mancarea excelenta.
4. Ai posibilitatea unor trasee montane nu foarte lungi, nici foarte grele. Pot fi facute fara probleme cu copiii. Ai mei au 8 si 10 si s-au descurcat fara emotii. E drept ca i-am carat pe munte in drumetii si mai lungi si mai dificile.

Partile rele

1. Scump. E drept ca dai un ban si primesti ceva deosebit, dar mergi acolo cand ai primit al 13-lea salariu sau o prima grasa de la munca.
2. Nu esti izolat, tu client al stabilimentului. E plin de cetateni veniti doar sa isi faca poze sau sa se dea in leagane si ai impresia, daca te cazezi sambata, cum am facut-o noi, ca esti la cota la Sinaia. Ce vreau sa zic este ca iesi din camera si se uita la tine zece cetateni care stau langa cabana ta. Adicatelea, daca vrei liniste, du-te in timpul saptamanii.

(Foto) Amfiteatrul Transilvania. „Peisajul îți taie răsuflarea. Nu am văzut in multe locuri din tara asta așa priveliște” 4

3. Drumul de acces e complicat. Sunt 4km de drum neasfaltat iar in anumite zone trebuie sa te opresti si sa faci tot felul de manevre cu cel care vine din sens opus.”

error: Content is protected !!