Reacția lui Emil Boc la traficul infernal după începerea școlii: „Să facă școla acolo. Să-și construiască școli, să nu fie nevoiți copiii să vină la școală la Cluj-Napoca”

Updated on septembrie 16, 2022 Primarul Clujului, Emil Boc, a vorbit despre traficul infernal apărut după începerea școlii.

„Să facă școla acolo. Să-și construiască școli, să nu fie nevoiți copiii să vină la școală la Cluj-Napoca. Populația Clujului a rămas aceeașil, am construit echivalentul la 5 școli, noi ne-am făcut datoria. Prima condiție este să duci copilul la școală cât mai aproape de școală, lucru care nu s-a respectat în zona metropolitană.

Reacția lui Emil Boc la traficul infernal după începerea școlii: „Să facă școla acolo. Să-și construiască școli, să nu fie nevoiți copiii să vină la școală la Cluj-Napoca” 1

Nu sunt de condamnați părinții pentru că vor ce e mai bun pentru copiii lor, condamnabil este că nu s-au făcut școli, greșe și grădinițe în zona metropolitană. Noi nu ne oprim, am triplat locul în crește, mai construim și altele, la fel și la școli. Construim în Bună Ziua, Borhanci, facem pe baza unui plan organizat.

Iar în materie de infrastructură, am făcut centura Vâlcele – Apahida, am prelungit Bdul. Muncii. Acum am trecut la nivelul următor, centura metropolitană, metrou, tren metropolitan, pasajul de la Tăietura Turcului. Am înțeles direcția în care merge Clujul, trebuie să le promovăm noi în locul Guvernului și am ajuns la etapele de finanțare, la licitație”, a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Provocarea lansată de Emil Boc pentru clujeni. Să renunțe la mașină pentru o lună

Municipiul Cluj-Napoca a acceptat provocarea lansată de orașul Tauragė din Lituania de a parcurge cât mai mulți pași timp de o lună.

Cu această ocazie, primarul Emil Boc i-a provocat pe clujeni să renunțe la mașină timp de o lună și să facă cât mai mulți pași.

„Cluj-Napoca se alătură provocării «100 de orașe durabile». În ce constă această provocare și de unde vine ea? Comunitatea noastră a primit o invitație din partea orașului Tauragė din Lituania cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității.

Acum provocarea: provocarea constă în aceea ca timp de o lună de zile, Cluj-Napoca, împreună cu celelalte 100 de orașe neutre din punct de vedere climatic din Uniunea Europeană să strângă împreună un număr de pași egal cu 100 de călătorii în jurul Pământului.

Pentru fiecare plimbare în jurul Pământului, orașul lituanian va planta 100 de copaci. Vă invit să ne alăturăm provocării. Tot ceea ce avem de făcut este să ne descărcăm aplicația denumită #walk15, să permitem aplicației înregistrarea pe care trebuie să o facem și să punem acolo numărul de pași zilnic și să ne alăturăm challenge-ului «100 de orașe sustenabile» direct din aplicație”, a spus primarul Emil Boc, citat de Monitorul de Cluj.

Pașii fiecărui cetățean care se înscrie în challenge-ul din aplicație sunt înregistrați începând cu data de 16 septembrie și să adună la pașii cetățenilor din alte orașe europene. Obiectivul este plantarea a 10.000 de copaci în numele orașelor neutre din punct de vedere climatic. Provocarea începe în 16 septembrie și se încheie în 16 octombrie.

error: Content is protected !!