(Video) Trenul groazei, Cluj-Timişoara: „Cum să pui o sticlă de suc în geamul spart şi o bucată de carton, ca să îl repari?”

Updated on septembrie 2, 2022 Trenurile din România sunt într-o stare deplorabilă. Un călător CFR a transmis imagini de-a dreptul şocante dintr-un tren CFR ce mergea pe ruta Cluj-Timişoara.

Angajaţii CFR au găsit o modalitate „inedită” şi „periculoasă” de a repara un geam crăpat. O sticlă de suc goală plasată strategic şi o bucată de carton. Ca şi când nu era suficient, din cauza zduncinăturilor din timpul mersului, geamul trepidează, ca şi când ar fi gata oricând să cadă.

„Aşa arată trenul IR1539 din direcţia Cluj în directia Timişoara. Este nesigur şi foarte periculos pentru pasageri. Cum să pui o sticlă de suc în geamul spart şi o bucată de carton, ca să îl repari? Aşa circulă pasagerii. Este ireal”, a transmis călătorul pentru observatornews.ro.

De ce trenurile din România nu au sisteme de climatizare potrivite. CFR Călători primește anual mii de reclamații

Serviciile de pe calea ferată din România adună anual mii de reclamaţii. CFR nu a mai făcut investiţii de 15 ani, reparaţiile sunt de multe ori de mântuială, iar supărările oamenilor justificate.

Sistemele de climatizare sunt limitate birocratic la 35 de grade şi nu pot fi schimbate cu unele mai performante câtă vreme România nu cere explicit acest lucru la Uniunea Internaţională a Căilor Ferate. Aşadar nu vă aşteptaţi la confort sporit, nici la curăţenie în vagoane prea curând.

Călătoria cu trenul este o aventură! Jumătate dintre locomotive nu au toate reviziile la zi. La fel de multe vagoane trebuie reparate urgent. Lipsa aerului condiţionat a devenit cea mai mare problemă de vară.

Mihai Manole, şeful materialului rulant, dezvăluie în faţa echipei de la Inspectorul Pro motivul principal pentru care aerul condiţionat nu face faţă: sistemele noastre de climatizare sunt limitate la 35 de grade.

Mihai Manole, director de material rulant: Există pragul de până la 35 de grade temperatura exterioară până la care, aşa au fost construite vagoanele, ne pot da la parametrii normali racolare. Peste 35 de grade nu se mai garantează, în funcţie şi de gradul de ocupare…

La nivel european, România este încadrată în zona doi de climă, cu temperaturi de până la 35 de grade vara. Ori noi am depăşit de mulţi ani acest prag de căldură.

Ca să treacă în zona 1, în rândul ţărilor cu temperaturi de până la 40 de grade – unde regăsim Spania şi Italia – CFR Călători ar fi trebuit să facă solicitare la Uniunea Internaţională a Căilor Ferate. Abia anul acesta, pe 11 iulie, s-a făcut un prim pas. Întârzierea, nejustificată, e recunoscută de ministrul transporturilor.

error: Content is protected !!