Record de vizitatori la Grădina Botanică din Cluj. Peste 125.000 de persoane, în prima jumătate a anului

Updated on iulie 8, 2022 UBB Cluj anunță un număr record de vizitatori la Grădina Botanică, în primele 6 luni ale anului 2022.

Numărul vizitatorilor din prima jumătate a acestui an a depăşit valorile înregistrate în perioadele similare anterioare declanşării pandemiei COVID-19″, se arată într-un comunicat transmis, joi, de news.ubbcluj.ro

Record de vizitatori la Grădina Botanică din Cluj. Peste 125.000 de persoane, în prima jumătate a anului 1

Potrivit sursei citate, UBB are în administrare peste 81 hectare de spaţii verzi, ceea ce reprezintă circa 10% din zona verde a municipiului Cluj-Napoca (814 ha). Grădina Botanică “Alexandru Borza” este situată în centrul oraşului şi deţine mii de specii de plante de pe toate meridianele globului.

Record de vizitatori la Grădina Botanică din Cluj. Peste 125.000 de persoane, în prima jumătate a anului 2

Aproape 78.000 de vizitatori au fost, doar în lunile aprilie şi mai, atraşi în special de colecţiile remarcabile de bulboase de primăvară (lalele, zambile, brânduşe, narcise etc.). Pe lângă acestea, noile colecţii de plante (rododendroni şi azalee, ceapă ornamentală, crini etc.), dar şi evenimentele organizate pentru promovarea patrimoniului vegetal sau cultural au atras constant atenţia publicului.

Record de vizitatori la Grădina Botanică din Cluj. Peste 125.000 de persoane, în prima jumătate a anului 3

Pe tot parcursul verii, dar şi în toamnă, sunt prevăzute şi alte evenimente (unele cu tradiţie deja, altele inedite), astfel încât cei care doresc să se relaxeze şi să înveţe în acelaşi timp lucruri incitante din lumea plantelor să o poată face într-un mod cât mai agreabil în această oază de verdeaţă aflată în centrul municipiului Cluj-Napoca“, declară directorul Grădinii Botanice “Alexandru Borza” a UBB, conf. univ. dr. Mihai Puşcaş, citat de stiripesurse.ro.

error: Content is protected !!