Americanii au trimis la Cluj drona MQ-9 Reaper, folosită la lichidarea lui Suleimani

Updated on februarie 18, 2022 Drona MQ-9 Reaper, folosită la lichidarea lui Soleimani, a fost trimisă de americani la Baza de la Câmpia Turzii. Echipamentele aeriene ghidate de la distanţă au fost folosite la lichidarea liderului iranian Qasem Soleiman.

Dronele MQ9 Reaper sau Predators II sunt vehicule pilot extrem de sofisticate. Sunt utilizate pentru lovituri aeriene, direcționare cu ghidare cu laser și, de asemenea, colectarea de informații. Utilizarea obișnuită a acestora vizează loviturile ghidate cu laser și cu o capacitate mare de distrugere a țintelor. Dar la această bază, cel mai probabil, chiar dacă au capabilităţi extinse, sunt folosite pentru culegerea de informaţii, scrie Antena3.ro.

Americanii au trimis la Cluj drona MQ-9 Reaper, folosită la lichidarea lui Suleimani 1

Conform unui raport publicat de Flight International, România este se află pe locul 4 la dotarea cu aeronave de luptă, pe flancul estic al NATO. Pe lângă flota aeriană, bazele NATO de pe teritoriul nostru găzduiesc aeronave de ultimă generaţie care execută misiuni de poliţie aeriană, transportatoare blindate Stryker aduse recent de SUA, drone de ultimă generaţie şi elicoptere.

Anthony Mele, exportator american de tehnică militară explică în exclusivitate la News Hour with CNN cum funcţionează tehnica militară americană de pe teritoriul României.

Trimiterea de elemente ale Regimentului 2 Cavalerie înseamnă operarea de vehicule Stryker. Acesta sunt rapide, agile, mobile, transportatoare de trupe armate, care pot transporta până la 11 militari. Sunt folosite pentru evacuări, puncte de control, transport de provizii şi pot transporta şi mitraliere de calibru.

Bazele NATO din România sunt zone de desfășurare a exerciţiilor de luptă. O evaluare a capacităților NATO în război cu Rusia nu este măsurată în sisteme de apărare, de la echipament la echipament, ci de viteza de escaladare.

Aşadar, atuncând când vorbim despre puterea acestor capabilităţi trebuie să înţelegem că nu se măsoară în această paradigmă. Nu este despre cine are cele mai bune jucării sau echipament şi va câştiga ci tactica, escaladarea, folosirea şi finalul jocului. Dar perspectiva mea asupra acestei întrebări este că diplomaţia este locul unde se va găsi o soluţie”, a declarat Anthony Mele.

error: Content is protected !!