Clujul și ambrozia. Lucian: „Domnule Emil Boc, intenționați sa faceți o razie pe terenurile din Cluj-Napoca pline de ambrozie? ierburile ating dimensiuni impresionante si totul este neîngrijit. În străinătate primăria te amendează imediat(cu sume substanțiale) daca iarba de pe locul ce-ti aparține depășește 20 cm. Ce frumos ar arata un Cluj bărbierit….”

Updated on septembrie 11, 2019 ‎Un clujean atrage atenția primăriei asupra terenurilor pline cu ambrozie, planta care declanșează alergii severe.

Lucian Iancu‎ a scris primăriei Cluj : „@Domnule Emil Boc, intenționați sa faceți o razie pe terenurile din Cluj-Napoca pline de ambrozie? Ambrozie se găsește din belșug pe câmpurile adiacente drumului ce duce spre Colonia Sopor. Acolo ierburile ating dimensiuni impresionante si totul este neîngrijit.

Clujul și ambrozia. Lucian: „Domnule Emil Boc, intenționați sa faceți o razie pe terenurile din Cluj-Napoca pline de ambrozie? ierburile ating dimensiuni impresionante si totul este neîngrijit. În străinătate primăria te amendează imediat(cu sume substanțiale) daca iarba de pe locul ce-ti aparține depășește 20 cm. Ce frumos ar arata un Cluj bărbierit....” 1

În străinătate primăria te amendează imediat(cu sume substanțiale) daca iarba de pe locul ce-ti aparține depășește 20 cm. Ce frumos ar arata un Cluj bărbierit.
Va reamintesc faptul ca ambrozia este o planta clasificata dăunătoare, nociva atât omului cât si animalelor.

Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia specifica ca se sancționează cu amendă de la 750 lei la 5.000 lei pentru persoanele fizice și cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele juridice”.

Buruiana ambrozia produce mari cantități de polen începând cu mijlocul lunii iulie, acesta fiind și momentul în care planta poate afecta sănătatea omului. Perioada de polenizare se încheie spre finalul lunii septembrie, scrie Hotnews.

Potrivit datelor unui raport privind combaterea ambroziei întocmit de Ministerul Mediului, se estimează că din totalul populației active a României, respectiv 9.000.000 de persoane, un număr de 482.000 persoane sunt alergice la polenul de ambrozia, majoritatea prezentând rinoconjunctivită, afecțiune care în timp evoluează spre astm.

„Aceste date evidențiază o prevalență crescută a alergiei la ambrozia de 5,35% în populația activă din România, ceea ce indică o morbiditate crescută, comparabilă cu cea dată de diabetul zaharat. Se estimează că populația expusă la polenul de ambrozia atinge 6 milioane, majoritatea din vestul țării, celelalte regiuni fiind mai puțin afectate”, se arată în document.

error: Content is protected !!