Cluj: „Asa arată semaforul de la trecerea de pietoni de la Metro! Foarte mulți pietoni sunt loviți de masini acolo, e o aventură sa traversezi, si ar fi bine sa facem undeva o sesizare pe tema semaforului de acolo”

Updated on septembrie 8, 2017 Foarte mulți pietoni sunt loviți pe trecerea de la Metro și din cauză că semaforul este defect. Zilele trecute un tânăr de 19 ani a fost spulberat pe trecerea de pietoni de un șofer care conducea un Mercedes.

Pe grupul de Facebook Floreşti – Cluj, Marginean Radu a postat o fotografie cu mesajul: „Asa arată semaforul de la trecerea de pietoni de la Metro! Foarte mulți pietoni sunt loviți de masini acolo, e o aventură sa traversezi, si ar fi bine sa facem undeva o sesizare pe tema semaforului de acolo… tocmai una dintre cele mai periculoase treceri din Floresti sa nu fie semaforizata???”

Cluj: „Asa arată semaforul de la trecerea de pietoni de la Metro! Foarte mulți pietoni sunt loviți de masini acolo, e o aventură sa traversezi, si ar fi bine sa facem undeva o sesizare pe tema semaforului de acolo” 1

Zilele trecute,Organizatia Studentilor din Universitatea Tehnica Cluj Napoca a transmis următorul apel: „NEVOIE DE SÂNGE! Paul Markus, tânăr de 19 ani, student al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare în cadrul UTCN, a suferit un accident grav, fiind lovit pe trecerea de pietoni. Are nevoie de sânge! Este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe Cluj-Napoca, la ATI.

Se poate dona în Cluj la Centrul Regional de Transfuzie Sanguina, strada Nicolae Bălcescu nr. 18, de luni pana vineri între orele 7:30-13:00 ; sau în Zalău la Centrul de transfuzii, strada Simion Bărnutiu Nr.91, de luni până vineri între orele 07:30-14:00. NU UITAŢI SĂ MENŢIONAŢI că sângele este pentru PAUL MARKUS. Multumim!

Pentru a putea dona sânge trebuie sa îndepliniți următoarele condiții:
– vârsta cuprinsă între 18-60 ani
– greutate peste 50 kg
– tensiune arterială sistolică între 100-180 mmHg

– puls regulat, 60-100 bătăi/minut
– să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
– pentru femei: să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada ciclului menstrual

– să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
– să nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine
– să nu fii avut antecedente: hepatice, TBC, malarie, sifilis, epilepsie și alte boli neurologice, boli psihice, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele (psoriazis, vitiligo), miopie (peste (-) 6 dioptrii), cancer

Înainte de donare:
– puteţi consuma o cană cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent, legume, fructe
– veniti la donare odihnit !
– nu fumați cu cel puțin o oră înainte și după donare”.

 

error: Content is protected !!