Clujul Rules! Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj! Vezi de ce:

Updated on mai 13, 2017 Într-un studiu prezentat ieri, Banca Mondială relevă faptul că peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj Napoca datorită calității vieții, fiind și cel mai atractiv oraș secundar din România.

„În ceea ce priveşte preferinţa oamenilor, s-a răspuns la un chestionar aplicat la nivel naţional în perioada martie – aprilie 2017 pe un eşantion de 1.250 de respondenţi care au fost întrebaţi în ce oraş din România s-ar muta dacă ar avea posibilitatea să se mute în alt oraş faţă de cel în care locuiesc.

Clujul Rules! Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj! Vezi de ce: 1

(foto: Daniel Mîrlea – Nature Photographer)

15,32% din cei chestionaţi au răspuns că s-ar muta la Cluj-Napoca, oraşul fiind primul în top, atraşi de calitatea vieţii şi de serviciile de sănătate din oraş, educaţie universitară, locuri de muncă, mediul cultural-artistic dinamic, mediul economic activ, mai ales pe servicii cu valoare adăugată mare, cum ar fi IT, industria farmaceutică, consultanţă.

Cluj-Napoca este urmat de Bucureşti, cu 14,46% şi Timişoara, cu 11,88%. Studiul a fost făcut de Banca Mondială în colaborare cu Comisia Europeană, scopul fiind regândirea politicii de dezvoltare regională pe perioada de programare 2021 – 2027”, a spus Ionescu-Heroiu, Expert Senior Dezvoltare Urbană la Banca Mondială, pentru mediafax.ro

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat că datele studiului înseamnă o confirmare a faptului că strategia municipalităţii de a pune accent pe calitatea vieţii în oraş îşi aratăm roadele benefice.

Clujul Rules! Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj! Vezi de ce: 2

(foto: foto Vlad Vaida)

„Cluj-Napoca este pe drumul corect şi putem atinge obiectivul de a fi oraşul numărul 1 în România în materie de calitate a vieţii şi de referinţă în Centrul şi Estul Europei”, a spus Boc.

Decanul Facultății de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării (FSPAC), Călin Hinţea, a afirmat şi el că rezultatele studiului Băncii Mondiale confirmă informaţiile din analiza strategică a municipiului Cluj-Napoca realizată de FSPAC precum şi conceptul strategic referitor la calitatea vieţii.

Clujul Rules! Banca Mondială: Peste 15% dintre români s-ar muta la Cluj! Vezi de ce: 3

(foto: Iosif Miclaus Photographer)

„Din punctul de vedere al dezvoltării strategice a Clujului, lupta cea mai mare se va da în atragerea resursei umane educate, care aduce valoare adăugată mare. Noi am mers pe economia bazată pe cunoaştere, servicii, cercetare-dezvoltare, IT”, a subliniat Călin Hinţea.

error: Content is protected !!