Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă la două spitale din Cluj Napoca, după ce un bebeluș de 3 luni a murit infectat cu stafilococ auriu așteptând o operație

Updated on octombrie 22, 2024 Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă la două spitale din Cluj Napoca, după ce un bebeluș de 3 luni a murit infectat cu stafilococ auriu așteptând o operație 1

Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și este anchetă în două spitale din Cluj-Napoca, după ce un bebeluș de 3 luni a murit în timp ce era internat pentru o intervenție chirurgicală la inimă. După rezultatele mai multor analize, medicii din Carei au decis transferul celui mic la Spitalul de Pediatrie din Cluj. Acolo, părinții au fost anunțați că băiețelul are o problemă la inimă și că trebuie urgent operat.

Părinții spun că bebelușul trebuia operat de urgență din cauza unei boli cardiace doar că nu a mai avut loc la Institutul Inimii așa că a rămas în grija medicilor de la Spitalul de Pediatrie I. Până să ajungă pe masa chirurgilor, Kristof a făcut pneumonie, iar infecția i-a fost fatală. Micuțul a murit de insuficiență multiplă de organe, ca urmare a unui șoc septic la Cluj-Napoca.

„S-a formulat o plângere penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Părinții au foarte multe întrebări, acest caz scoțând la iveală foarte multe probleme, de la faptul că nu sunt locuri în spitale. Dacă a fost o problema majoră, de ce nu a fost operat de urgență și de ce a fost programat peste o săptămână, timp în care a luat o bacterie”, a declarat avocatul familiei, Ovidiu Kalman Mureșan pentru obiectiv-sm.ro.

”Nu s-a pus problema că nu sunt locuri în spital, dar noi nu internăm copii decât în momentul în care pot fi operați. La momentul consultatiei era bolnav cu pneumonie și urma să își definitiveze tratamentul la Pediatrie 1. Deci, în momentul în care se putea transfera, era primit și era operat”, a declarat Adrian Molnar, purtător de cuvânt ”Institutul Inimii” Cluj, citat de stirileprotv.ro.

Reprezentanții ”Institutului Inimii” spun că băiețelul nu putea fi operat pe cord, din cauza pneumoniei.

Adrian Molnar, purtător de cuvânt ”Institutul Inimii” Cluj: ”Nu s-a pus problema că nu sunt locuri în spital, dar noi nu internăm copii decât în momentul în care pot fi operați. La momentul consultatiei era bolnav cu pneumonie și urma să își definitiveze tratamentul la Pediatrie 1. Deci, în momentul în care se putea transfera, era primit și era operat”.

Medicii de la Spitalul de Copii nu au dorit să dea alte detalii legate de infecția pe care a luat-o cel mic.

Daniela Drăghici, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Cluj: „Există o investigație în curs. Nu pot fi date date înainte de a avea concluziile acestei invesigații”.

Advertisements
error: Content is protected !!