Milionarul clujean Adrian Marțian a fost reținut de Poliție. Cei trei copii au fost plasați în regim de urgență într-un centru de plasament

Updated on octombrie 18, 2024 Milionarul clujean Adrian Marțian a fost reținut de Poliție. Cei trei copii au fost plasați în regim de urgență într-un centru de plasament 1

Omul de afaceri Adrian Marțian se află în custodia Poliției Române, după ce în această dimineață a fost predat de autoritățile sârbe în baza unui mandat de aducere. Transferul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Porțile de Fier I, unde lui Marțian i-au fost aduse la cunoștință acuzațiile pentru care urmează să fie audiat. Printre acestea se numără nerespectarea măsurilor de încredințare a minorilor, inducerea în eroare a organelor judiciare și participarea improprie la trecerea frauduloasă a frontierei.

Adrian Marțian urmează să fie audiat la Inspectoratul Județean de Poliție Hunedoara, unde va ajunge în scurt timp. De asemenea, și autoturismul cu care omul de afaceri și-a luat copiii va fi adus la sediul IPJ Hunedoara. Reamintim că acesta a fost localizat și reținut ieri, în Serbia, după ce autoritățile l-au urmărit prin activarea unei cartele telefonice cu număr de Serbia.

Tot în această dimineață, cei trei minori ai lui Marțian, cu vârste de șapte, nouă și 11 ani, au fost preluați de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara și plasați în regim de urgență într-un centru de plasament, informează antena3.ro.

Urmează o anchetă amplă, existând posibilitatea ca Adrian Marțian să fie reținut pentru 24 de ore. Procurorii ar putea emite ulterior o ordonanță de reținere, iar omul de afaceri ar putea fi dus în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă. Marțian și-a declarat nevinovăția, afirmând că a găsit copiii în locul Poliției Naționale, însă rămâne de văzut ce va declara în fața anchetatorilor.

Cei trei fraţi care au fost daţi dispăruţi din judeţul Hunedoara şi care joi au fost depistaţi în Serbia, alături de tatăl lor, au fost aduşi în România, pe la Porţile de Fier, judeţul Mehedinţi.

Poliţiştii sârbi i-au predat pe cei trei fraţi şi pe tatăl acestora colegilor lor români, la Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, vineri dimineaţă, în jurul orei 5.30.

Cei trei copii şi tatăl lor au fost duşi în maşini separate, în judeţul Hunedoara, unde autorităţile au deschis deja o anchetă în acest caz pentru a stabili cum au fost trecuţi copiii frontiera de stat şi cum au ajuns în Serbia.

Părinţii celor trei copii, Adrian şi Roxana Marţian, sunt în conflict de mai mult timp, principala dispută fiind custodia lor. Roxana Marţian a obţinut ordin de restricţie pentru tatăl copiilor, astfel că acesta şi-a montat o rulotă în apropierea locuinţei copiilor săi, pentru a fi aproape de aceştia.

Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului a precizat că situaţia celor trei fraţi daţi dispăruţi în judeţul Hunedoara se afla în atenţia DGASPC, ultima vizită a reprezentanţilor instituţiei având loc cu trei zile înainte de dispariţie, scrie stirileprotv.ro.

Cei trei fraţi fuseseră încredinţaţi de instanţă mamei, în condiţiile în care ambii părinţi au deschis mai multe procese pentru a primi custodia copiilor, în timp ce împotriva tatălui este emis un ordin de protecţie prin care este obligat să păstreze o distanţă de 100 de metri faţă de copii şi de mama lor. Cu toate acestea, el locuia în apropierea casei în care erau găzduiţi temporar copiii, într-o rulotă.

În acest caz, Poliţia s-a sesizat din oficiu pentru lipsire de libertate, iar când vor fi găsiţi copiii vor fi preluaţi de DGASPC pentru a li se asigura protecţie şi consiliere.

Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi a anunţat, joi seară, că face verificări privind modul în care cei trei copii din Hunedoara au ieşit din ţară, fiind găsiţi cu tatăl lor în Serbia. Bărbatul şi mama copiilor sunt în proces privind custodia, existând un ordin de protecţie care interzice bărbatului să se apropie de copii. În plus, custodia în acest moment este acordată mamei.

error: Content is protected !!