Cluj: Scene neobișnuite filmate pe plaja din Grigorescu cu un grup de persoane îmbrăcate în negru

Updated on octombrie 15, 2024 Cluj: Scene neobișnuite filmate pe plaja din Grigorescu cu un grup de persoane îmbrăcate în negru 1

Mai multe persoane misterioase, îmbrăcate în negru, au fost surprinse pe malul Someșului luând parte la ceea ce la prima vedere pare a fi un ritual neobișnuit.

Scenele au fost filmate astăzi, în jurul prânzului.

Grupul de persoane îmbrăcate în negru pare să se adune în aceeași locație de câteva zile, cam la aceeași oră, ceea ce a stârnit curiozitatea și îngrijorarea comunității.

Nu se cunoaște cu exactitate ce fel de activitate au desfășurat aceste persoane. Cei mai mulți cred că ar putea fi vorba de un ritual religios sau de un flashmob.

Persoanele îmbrăcate în voaluri negre și cu fețele acoperite au petrecute câteva ore pe plaja din Grigorescu.

(Sursă Video: Mirela Simona Lupsor/Facebook Grigorescu)

Scenele par a face parte dintr-o repetiție pentru spectacolul The last lamentation, de Valentina Medda, care va avea loc mâine, de la ora 17:30, pe plajă.

„Miercuri, vom lua parte la spectacolul-ritual „Ultima lamentație”, creat de Valentina Medda.
Inspirat de Marea Mediterană și de tot ceea ce reprezintă aceasta, spectacolul reflectă asupra apei ca loc al așteptării, al suspendării și al dispariției. Orchestrat de 15 femei care, în spatele publicului, punctează peisajul prin prezențele lor întunecate, ritualul este alcătuit dintr-o partitură vocală și coregrafică repetitivă și hipnotică care reface codurile rituale în forme contemporane și abstracte.
Accesul este gratuit pentru toată lumea și nu necesită înregistrare”, scriu organizatorii evenimentului de mâine.

The Last Lamentation este descris ca fiind: „ Un proiect artistic articulat în jurul problemei migrației și diasporei din Sudul Global, care vede Mediterana transformată într-un loc de așteptare, suspendare și dispariție, întruchiparea unei absențe – depozit de cadavre și cadavru per sé.

Cluj: Scene neobișnuite filmate pe plaja din Grigorescu cu un grup de persoane îmbrăcate în negru 2 Cluj: Scene neobișnuite filmate pe plaja din Grigorescu cu un grup de persoane îmbrăcate în negru 3

Privind marea dintr-o perspectivă postfeministă și în conformitate cu lucrările anterioare ale artistei, filmul pune la îndoială, de asemenea, natura corpului și limitele sale, sugerând posibilitatea unor noi corpuri lichide, creaturi acvatice, geografii întrupate, epistemologii fluide.

Curatoriat de Maria Paola Zedda în cadrul Consiliului Italian, proiectul constă atât într-un videoclip, cât și într-un spectacol live.”

 

 

error: Content is protected !!