Mărturia mamei uneia dintre fetițele care a suferit arsuri în timpul unui experiment dintr-un parc din Cluj-Napoca: „Nu era îngrădit, era totul la liber, nu erau adulți responsabili”

Updated on octombrie 14, 2024 Mărturia mamei uneia dintre fetițele care a suferit arsuri în timpul unui experiment dintr-un parc din Cluj-Napoca: „Nu era îngrădit, era totul la liber, nu erau adulți responsabili” 1

Cele două fete de 7 și 11 ani, care au suferit arsuri pe față și pe mâini, în timp ce asistau la un experiment, organizat la un festival de științe, în Cluj, sunt la terapie intensivă.

Au fost operate, iar recuperarea se anunță de lungă durată. Părul uneia dintre fetițe a luat foc, iar flăcările s-au extins rapid și la cealaltă. Polițiștii verifică și acuzațiile unor părinți, potrivit cărora nici un responsabil din partea organizatorilor, nu i-a supravegheat pe cei mici, informează stirileprotv.ro.

Cele două fetițe asistau la un experiment chimic: amestecul de nisip, zahăr și bicarbonat de sodiu, plus alcool etilic. Demonstrația urmărea și un efect vizual spectaculos – cele trei elemente formau, prin incendiere, un șarpe din spumă. Experimentul a avut loc în aer liber, în cadrul primei ediții a Festivalului Român de Științe.

Mama unei fete: „Acolo au pregătit niște copii efectiv un experiment. Ei au chemat copiii din primul rând să vină să simtă mirosul și atunci una dintre fetițe, cea mai mică, de 7 ani, a plecat capul și părul ei a luat foc și de la prima fetiță a luat și fetița mea”.

Femeia spune că marea șansă a celor două a fost că o persoană din mulțime a avut viteză de reacție.

Mama unei fete: „Un vizitator i-a aruncat repede o geacă pe fată și așa a stins focul de pe fața ei, iar la mână s-a stins focul mai târziu. Nu era îngrădit, era totul la liber, nu erau adulți responsabili”.

Cele două fete au ajuns la secția de chirurgie plastică și reparatorie și au fost duse direct în sala de operații. Acum sunt la terapie intensivă.

Daniela Drăghici, spitalul de copii din Cluj: „Necesită tratament chirurgical de specialitate și va fi pe termen lung. Sunt stabile hemodinamic”.

Polițiști au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Vor să vadă dacă organizatorii au delegat sau nu un adult care să supravegheze experimentul și dacă este adevărat-așa cum susține mama uneia dintre fetițe-că nu era nimeni acolo.

Patricia Socaciu, purtător de cuvânt IPJ Cluj: „În urma cercetărilor a reieșit că cele două nu au respectat distanța recomandată”.

Specialiștii spun că în astfel de cazuri ar trebui luate măsuri de siguranță.

error: Content is protected !!